​Гречківський та афера з Конституційним судом

Український істеблішмент давно не вирізняється порядністю та мораллю. Не обмежується він і дотриманням законності. Навпаки, переконаний, що використання закону та інших силових чи структурних підрозділів, в тому числі і такого органу конституційної юрисдикції, як Конституційний суд - нормально. А так як, окрім грошей, на мисленням аферистів їх нічому батьки та діди- комуністи-кедебісти - не навчили, то вони і використовують ті ж методи, які дуже подобались кедебістам-більшовикам: якщо закон говорить протилежне, або не те, що певній особі потрібно, закон треба переписати, або.... правильно розтлумачити.


Уперше аферу с ручним Конституційним судом України провів президент Кучма. Йому дуже кортіло стати президентом втрете (хоча мрія була, як нині у путіна — вічно). І йому на допомогу прийшли тодішні ручні депутати Верховної Ради та судді КС, які в Україні крутять законом, як циган сонцем.

Тоді, у грудні 2003 року, аби вгодити «батькові нації», 53 і 47 народних депутати України звернулись до Конституційного суду з конституційними поданнями про офіційне тлумачення положення частини третьої статті 103 Конституції України (справа щодо строків перебування на посту Президента України). І тоді, о, диво, КС пояснив суспільству і світу, що якщо «батько нації бажає» - бажання треба виконувати і... дозволив Кучмі балотуватись на посаду президента втретє, видавши рішення Конституційного суду № 22-рп/2003 від 25 грудня 2003 року по справі № 1-46/2003.

«Конфлікти і закони» у статті «Вибори до ВРП - ворожіння на кавовій гущі?» зробили припущення, що нинішні члени ВРП Гречківський та Маловацький якраз і стануть посилатись на те рішення Конституційного суду по Кучмі, але тоді, у матеріали, констатували: але ж ці пани — не на президентів балотуються.

Але у нащадків більшовиків розум заточений на афери, і, судячи з усього, прочитавши матеріал у нашому виданні, пан Гречківський вирішив взяти бога за бороду і… провернути ту ж саму аферу, що й Кучма.

І дійсно, чим Гречківський гірше Кучми? В Україні он Насірова в ЦВК зареєстрували, а Гречківський куди крутіший Насірова.

Тож не встиг пройти і тиждень після публікації статті «Вибори до ВРП - ворожіння на кавовій гущі?», як стає відомо, що знову 48 ручних, слухняних та дуже люблячих гроші народних депутатів Верховної Ради підписали подання до Конституційного суду з приводу процедури обрання нового складу Вищої ради правосуддя. Тепер вже ці, нинішні, просять КС розтлумачити положення статті 131, яка унеможливлює обрання однієї й тієї ж особи до складу ВРП два терміни поспіль. Про це з трибуни Верховної Ради повідомив нардеп Максим Курячий.

Диво дивне, чи не так? Звісно, знаючи, хто такий пан Гречківський, усвідомлюючи, що в Україні сьогодні немає закону, законності, а судді стали повіями за викликом, можна зробити припущення, що судді Конституційного суду вже більше доби мріють, бажають та вкриваються мурашками від щастя лише від однієї думки, що таки задовольнять бажання пана Гречківського і дозволять йому, всупереч закону, таки висуватись на другий термін.

Здивуємо пана Курячого: насправді, якби Гречківського обрали на з’їзді адвокатів України, для його «заспокоєння» і повернення до законослухняності, вистачило б звернення до Окружного суду. А так пан Курячий, який, начебто, у ЗМІ, виявляв праведний гнів, що: ай, корупціонер хоче вдруге, всупереч закону, висуватись до ВРП - на практиці вирішив пану Гречківському допомогти, адже тоді раз і – збіг: за пана Гречківського проголосували слухняні адвокати, а тут якраз – і рішення КС усіх наздогнало. І вже до Окружного суду звертатись не треба. Адже лише дурень не пам’ятає, що депутати, які звертались до Конституційного суду в питанні Кучми, теж у ЗМІ вищали та зі штанів вистрибували від «праведного гніву», що, мовляв, не має права Кучма висуватись на третій термін, а Конституційний суд так раз – і дістав джокера з рукава, типу: хто сказав, що не може? Та легко.

Щоправда, судді Конституційного суду не можуть не розуміти, що якщо створять прецедент для Гречківського, то тоді велика шобла бажаючих сидіти при державному кориті також віднайде вже своїх народних депутатів та також попросить КС задовольнити їхні еротичні збочення в галузі права.

З іншого боку, якби НАБУ, САП, НАЗК та інші органи перевірки та працювали за потрібними напрямками, а не втілювали жагу влади, живучи за правилом: чого бажаєте, то Максим Курячий кудкудакав би в іншому місці, а не з трибуни ВР. Але, на жаль, досі жодні органи влади в Україні не працюють на користь суспільства та верховенства права і не виконують покладених на них функцій.

Ну, а суспільству лише доводиться шкодувати, що часи, коли суддя змушений був сидіти на кріслі, зробленому зі шкіри попереднього судді, — минули.

Конфлікти і закони

Фотоколаж «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.