​Суд зняв арешт з мільярдів януковича, розміщених на рахунках «Всеукраїнського банку розвитку»

Шевченківський районний суд Києва зняв арешт з рахунків колишнього президента України віктора януковича у «Всеукраїнському банку розвитку». На рахунках було заарештовано 1,2 мільярда гривень. Про це повідомила прес-секретарка генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган, передає Громадське.


«17.04.19 ухвалою слідчого судді Шевченківського райсуду Києва О. Голуб скасовано арешти рахунків у «Всеукраїнському банку розвитку». Прокурори готують термінові клопотання», — повідомила Сарган у Twitter. Вона додала, що на рахунках перебувало 1,2 мільярда гривень.

Зазначимо, що гроші януковича арештували одразу після Євромайдану, однак у 2016-2017 роках суди почали знімати з них арешти «через відсутність підстав для продовження арешту».

15 лютого 2019 року у ГПУ повідомили, що конфіскували 1,47 мільярда гривень коштів януковича.

Як відомо, 28 березня 2017 Краматорський міський суд Донецької області у судовій справі ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості громадянином Кашкіним А.П. у вчиненні відмивання коштів та створенні злочинної організації. Цим же вироком застосували спеціальну конфіскацію коштів і облігацій внутрішньої державної позики України на загальну суму 1,5 млрд доларів, шляхом їх зарахування до державного бюджету України.

Це був перший випадок спеціальної конфіскації в історії України з безпрецедентною сумою коштів. Слід зазначити, що конфіскацію 1,5 млрд доларів «грошей януковича» Юрій Луценко вважає одним з основних результатів своєї роботи на посаді. Проте сам текст судового рішення, яким конфіскували гроші, не оприлюднили досі.

У січні 2018 документ, який може бути вироком Краматорського суду, опублікував телеканал Al Jazeera. Згідно із ним вивести $ 1,5 млрд коштів януковичу допомогла компанія ICU. Її до 2014-го року очолювала екс-глава НБУ Валерія Гонтарева.

Ця компанія багато років виступала фінансовим консультантом Порошенка ще до обрання його президентом, також ICU є радниками щодо продажу Roshen. У квітні 2016 компанія заявила про передачу Roshen у сліпий траст.

Фото glavcom.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.