​На Миколаївщині оперативники з погонею затримали рецидивістів, які з магазинів викрадали термінали iBox

На рахунку двох затриманих, раніше судимих за вчинення ряду тяжких злочинів, жителів Миколаєва та Вознесенська, один з яких позиціонує себе, як особа, наближена до «смотрящего» за містом Миколаєвом, більше 30 таких епізодів, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Всього декілька хвилин було достатньо злочинцям, аби зламати двері крамниці, вирвати термінал та власноруч завантажити його в автомобіль, а вже за годину орудувати в іншому населеному пункті.

Так, 10 травня співробітникам Управління карного розшуку надійшла оперативна інформація, що вночі вказані особи мають вчинити наступний злочин у с. Олександрівка Вознесенського району. Оперативники перекрили потрібний квадрат місцевості та почали проводити розшукові заходи.

Близько другої години ночі зловмисники проникли у місцевий магазин та вже виносили iBox, коли випадково їх побачили селяни й влаштували переполох. Розуміючи, що викриті, злочинці кинули термінал з близько 10-ма тисячами гривень, вскочили в автомобіль Opel хетчбэк з номерами європейської реєстрації та рушили, збивши з ніг одного з поліцейських. Оперативники почали переслідування, яке тривало близько півгодини. Відомо, що цієї ж ночі злодії таким саме чином викрали термінал в с. Костянтинівка Арбузинського району. Вивезли його в поле, розібрали, дістали гроші й відправились далі на наступну справу.

Злочинці прямували до Южноукраїнська, і важливо було їх зупинити до в’їзду в місто. Затримати втікачів розшуківцям допомагали два екіпажі груп швидкого реагування патрульної поліції Южноукраїнська та поліція охорони, співробітники якої отримали виклик про спрацювання сигналізації в обох крамницях.

Під час погоні був пошкоджений службовий автомобіль правоохоронців. Зловмисники, не реагуючи на вимоги поліцейських зупинитись, продовжували рухатись на великій швидкості у супереч усім Правилам дорожнього руху. Внаслідок злагоджених дій поліцейських Opel злочинців був заблокований, а самі втікачі вже за мить були у кайданках.

Затримані 21-го та 26-ти років раніше вже неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення розбоїв, грабежів, крадіжок та хуліганських дій. Зазвичай вони працювали в масках та рукавичках. Із авто чоловіків вилучили знаряддя для зламу дверей: металеві прути, ломи, кувалди та інші речові докази по справі.

Під процесуальним керівництвом прокуратури зловмисники затримані слідчими у порядку ст. 208 КПК України. Їм інкримінується крадіжка (ч. 3 ст. 185 КК України) та замах на вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України), й загрожує до шести років ув’язнення. Також вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР стосовно спричинення тілесних ушкоджень правоохоронцеві за ч. 2 ст. 345 ККУ.

На щастя, поліцейський не зазнав значних травмувань, та після надання медичної допомоги лікуватиметься амбулаторно.

Тривають слідчі дії.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.