​У провадженні щодо розкрадання в «Укоборонпромі» повідомлено про три підозри

Слідчі центрального апарату ДБР за процесуального керівництва ГПУ спільно з САП повідомили про підозру трьом особам у кримінальному провадженні щодо можливих розкрадань в «Укроборонпромі», розпочатому за матеріалами журналістського розслідування «Бігус Інфо». Підозрювані – два колишні керівники ДП «Харківський бронетанковий завод» та детектив НАБУ. Про це сьогодні на спільному брифінгу повідомили перший заступник Директора ДБР Ольга Варченко, Генпрокурор Юрій Луценко та керівник САП Назар Холодницький, повідомляє прес-служба ДБР.


Два колишні керівники ДП «Харківський бронетанковий завод» за результатами досудового розслідування підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Розтрата майна).

Детектива НАБУ, який у 2016 році розслідував діяльність вищезгаданих посадовців заводу, підозрюють у приховуванні особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України).

Також під час досудового розслідування встановлено, що в 2016 році до НАБУ надійшли матеріали планової ревізії діяльності ДП «Харківський бронетанковий завод» за період 2012 – 2016 роки. У цих матеріалах встановлено, що 11 із 49 прицілів фактично поставлені не були. Варто зазначити, що кожна така «закупівля» коштувала бюджету України більше 1 млн грн.

«Є звернення детектива НАБУ провести експертизу. Є відповідь експерта, який просить детектива НАБУ надати первинну документацію. Нами встановлено, що вона на той час вже була у детектива НАБУ. Однак, з незрозумілих поки що причин, замість того, щоб надати документи, детектив відкликав експертизу», –повідомила перший заступник Директора ДБР Ольга Варченко.

«Далі будемо працювати, аби з’ясувати: це була його самостійна ініціатива чи він виконував вказівки керівництва», –додав Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Згодом вищезгадану експертизу було проведено за клопотанням слідчих ДБР. Це стало підставою для повідомлення про підозру двом колишнім керівникам ДП «Харківський бронетанковий завод».

Крім того, результати експертизи свідчать про завдані державні збитки у сумі близько 9 млн 700 тис. грн. за результатами неправомірних дій посадових осіб ДП «Харківський бронетанковий завод».

Фото dbr.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.