​Депутатів викликають на допити в ДБР через призначення Гройсмана прем'єром

Депутатів Верховної Ради восьмого скликання викликають на допити до Державного бюро розслідувань через звернення Нестора Шуфрича та Василя Німченка про «захоплення влади в Україні». Зокрема, йдеться про можливе незаконне подання на призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»), передає Радіо Свобода.


Одразу кілька народних депутатів підтвердили журналістам, що їх викликають на допит до ДБР через розслідування провадження, внесеного до реєстру досудових розслідувань 7 червня 2019 року.

«Я знаю, що частина депутатів вже почала отримувати повістки на допит у цій справі – на кінець серпня-початок вересня. Я особисто ще не отримував», – повідомив депутат від групи «Відродження» Валерій Писаренко.

У свою чергу в.о. начальника відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ Державного бюро розслідувань Максим Білоусенко повідомив у коментарі «Схемам»: «ДБР перевіряє можливе вчинення кримінальних правопорушень службовими особами, які займають відповідальне становище в органах державної влади, під час подання на призначення прем’єр-міністра України за відсутності коаліції у Верховній Раді України».

Йдеться про ч.1 статті 109 Кримінального кодексу (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу (вчинення службового зловживання шля­хом використання службовою особою наданої їй влади або службового стано­вища).

Провадження відкрито за зверненням народних депутатів Нестора Шуфрича та Василя Німченка. У ньому йдеться про те, що посадові особи, які займають особливо відповідальне становище в Україні, на думку парламентарів-заявників, зловживали службовим становищем та внесли подання на призначення прем'єр-міністра за відсутності коаліції у Верховній Раді.

За даними «Дзеркала тижня», депутати прямо звинуватили в порушенні закону екс-президента Петра Порошенка, який вніс це подання, спікера парламенту Андрія Парубія та самого Володимира Гройсмана.

Зареєструвати це провадження депутати зобов’язали ДБР через Шевченківський районний суд Києва.

Фото znaj.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.