​Співробітники ДТЕК з’являться на допит до НАБУ у справі «Роттердам плюс»

Таку заяву ДТЕК щодо участі співробітників компанії у слідчих діях НАБУ зроблено на сторінці Facebook компанії ДТЕК: «Компанія повністю виключає будь-які незаконні дії своїх співробітників та повідомляє про намір співробітників ДТЕК відповісти на всі запитання слідства та суду. Співробітники перервуть відпустку та для встановлення істини повернуться до Києва. Вони чітко виконуватимуть свої процесуальні обов'язки відповідно до встановлених юридичних процедур.


Компанія готова всебічно сприяти встановленню істини, надати результати експертиз та висновків міжнародних аудиторських компаній. Ці документи доводять безпідставність висунутих проти її співробітників підозр», - йдеться в повідомленні ДТЕК.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і НАБУ 8 серпня повідомила про підозру шістьом особам, зокрема екс-голові НКРЕКП Дмитру Вовку й екс-члену комісії Володимиру Євдокимову. Підозрюваним інкримінується зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Також про підозру повідомлено співробітникам компанії ДТЕК.

Директор НАБУ Артем Ситник 9 серпня закликав до співпраці підозрюваних у справі «Роттердам+». Він нагадав, що більшість із них не в Україні.

Керівник САП Назар Холодницький зазначив, що слідство очікує позиції сторони захисту щодо справи «Роттердам+».

Як відомо, наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою «вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну».

Фото biz.censor.net.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.