​У Чернівецькій області внутрішня безпека викрила слідчого поліції у хабарництві

За непритягнення до кримінальної відповідальності співробітник поліції вимагав 500 доларів США. Крім того, раніше патрульна поліція зупиняла підозрюваного за кермом у стані сп'яніння. Тоді суд не визнав правоохоронця, в минулому співробітника прокуратури, винним, повідомляє прес-служба Нацполіції України.


Факт вимагання неправомірної вигоди одним із працівників слідчого підрозділу поліції Буковини став відомий працівникам Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Хабар у розмірі 500 доларів США лейтенант поліції, який раніше був співробітником прокуратури, вимагав за непритягнення місцевого мешканця до відповідальності.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом ГПУ, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Разом з викриттям слідчого у корупції було встановлено, що це не єдині протиправні дії, до яких він вдається. Співробітники патрульної поліції зупинили 29-річного підозрюваного у стані сп'яніння за кермом автомобіля. Від проходження освідування він відмовився. За фактом події було складено адміністративний протокол, однак у суді лейтенант поліції був визнаний невинним.

Після одержання хабара чоловік був затриманий на місці події оперативниками Чернівецького УДВБ НПУ та слідчими ДБР. Речові докази вилучено, фігуранта затримано в порядку ст.208 КПК України.

За вчинене затриманому оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Подальшу його долю визначить суд.

Фото прес-служби Нацполіції України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.