​У ГПУ пояснили процедуру переатестації прокурорів

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що атестація в ГПУ проходить за передбаченою законом процедурою, тому звинувачення на адресу відомства про недопуск прокурорів до переатестації не мають під собою підстав. Про це він розповів виданню «Апостроф».


Відповідаючи на питання про недопуск деяких прокурорів, у тому числі і слідчого по «справах Майдану» Сергія Горбатюка, через відмову підписувати стандартну заяву, Рябошапка зазначив, що для ГПУ, як для правоохоронного органу, важливо дотримуватися законів і не потурати їх порушенням.

«Ми ж орган, який повинен забезпечувати законність, а не йти на поводу у людей, які, занадто творчо формулюючи, тлумачать закон. Закон чітко встановив, що повинна бути форма заяви про намір пройти атестацію, визначена наказом генерального прокурора... Або ви дотримуєтеся закону, або, якщо не дотримуєтесь закону, тоді його дотримуємося ми. Не треба звинувачувати нас і говорити, що ми не допустили когось до атестації. Це вони не подали заяву в порядку, передбаченому законодавством. Вони порушили закон, тому повинні бути застосовані відповідні заходи», - зазначив Рябошапка.

Також генпрокурор відповів на претензії з приводу так званих «анонімок» у процесі переатестації. За його словами, прокурори мають можливість захиститися, надати пояснення, в тому числі і по «анонімках», і спростувати звинувачення на свою адресу.

«Ми хочемо створити оновлену прокуратуру, в якій прокурорам довіряє суспільство тому, що вони відстоюють права людини і інтереси суспільства. Не політичні замовлення або бізнес-інтереси певних осіб. І якби ми були не впевнені у впроваджуваних змінах - ми б цього не починали. Критики цих питань не може не бути, тому що кожен бачить ці питання по-своєму. Тому і кампанія по дискредитації прокуратури та атестації самими ж прокурорами ведеться досить активно», - підкреслив генпрокурор.

Фото apostrophe.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.