​ГПУ повідомила про підозру «другу» керівника держави, який намагався привласнити понад 50 тисяч доларів

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної прокуратури громадянину України, який намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом шахрайства, повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України, повідомляє прес-служба ГПУ.


За версією слідства, він, видаючи себе за близького товариша вищих посадових осіб держави, а саме: Президента України, Голови Верховної Ради України, Керівника Офісу Президента України, Першого заступника Керівника Офісу Президента України, Віце-прем’єр-міністра України – Міністра цифрової трансформації та, створюючи враження про серйозність своїх зв’язків і вплив на політичну ситуацію, у тому числі, на вирішення кадрових питань щодо призначення на керівні посади в органи влади, вводив потерпілих в оману та намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Зокрема, за так зване призначення потерпілого на керівну посаду заступника одного з державних підприємств у сфері освіти, вищевказана особа вимагала передати нібито «кураторам» грошові кошти двома траншами – 28 тис грн та 50 тис доларів США.

За його вимогою 18 жовтня 2019 року 28 тис грн перераховано на вказаний ним картковий рахунок. При цьому, за даними слідства, отримані від потерпілого кошти він не мав наміру передавати зазначеним службовим особам, а планував заволодіти ними.

31 жовтня 2019 року після одержання другої частини грошових коштів у розмірі 50 тис доларів США його затримано на місці скоєння злочину.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин вчиненого злочину, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Довідково: за вказані злочини передбачено строк покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото 1news.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.