​За привласнення 20 мільйонів гривень перед судом постануть посадовці комерційного банку та працівник Нацбанку України

Фігуранти присвоїли цю суму грошей, користуючись службовим становищем та підробивши необхідну документацію. За це їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Нагадаємо, слідчі столичної поліції викрили чотирьох осіб у привласненні грошових коштів одного із банків. Організатором групи виявився заступник голови правління комерційного банку, а його спільниками – двоє його колег та працівник Національного банку України.

У ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, слідчі встановили, що протягом 2015-2017 років посадовці комерційного банку вступили у злочинну змову з представниками товариства та уклали договір. За документами, банк надав кредит, але – під неіснуючу заставу, а саме машину для формування пластичних матеріалів (екструдер).

Також правоохоронці виявили, що під час інспекційної перевірки працівник Національного банку України підтвердив наявність заставного, але неіснуючого майна. У результаті він спільно з працівниками комерційного банку вніс до офіційних документів відомості про предмет застави, які виявились неправдивими. Далі за допомогою підконтрольних товариств з обмеженою відповідальністю спільники вивели кредитні кошти, а гроші банку витратили на власні потреби.

Днями слідчі поліції Києва завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження до суду для розгляду й прийняття відповідного рішення.

За вказані дії зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом трьох років.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.