​Непомітна новина про Албанію

Тут непоміченою пройшла цікава новина: 8 квітня Уряд на виконання Указу Президента України від 31 січня 2020 р. № 32 «Про надання гуманітарної допомоги Республіці Албанія» наказав виділити Міністерству закордонних справ 10 млн. гривень для надання гуманітарної допомоги Республіці Албанія.


Може, це і справді просто допомога, а не вирішення чиїхось особистих фінансово-злочинних питань. Але не можу пройти повз і не викласти тут цікаву кримінологічну інформацію про Албанію - все ж таки центр європейської злочинності.

За даними Європолу та французьких кримінологів, Албанія - це одна з найбільш криміналізованих держав Європи. Фахівці розглядають Албанію спільно з Косово - як албанський злочинний субрегіон.

Ще у 2010 ООН у звіті Crime and Instability про цей регіон і його феномен було написано так: цілі країни та субрегіони дестабілізуються під впливом організованої злочинності та мають міжнародний вплив.

Карта косівського конфлікту співпадає з картою крупних злочинних трафіків і кримінальних ринків. Зона воєнних дій у регіоні - це територія народження транзиту крупних кримінальних потоків - наркотики, зброя, сировина, торгівля людьми, контрабанда.

Регіон Албанія-Косово - відносять до одного кримінального субрегіону, тому що він контролюється Албанською організованою злочинністю.

За даними Інтерполу, існував зв’язок між політичним/військовим утворенням Косово і албанською організованою злочинністю.

Свого часу Армія звільнення Косова була зрощена з кримінальним світом, бо командири Армії були главами албанських банд. Ця Армія не була реальною воєнною силою, підтримувалась Албанією та її спецслужбою. Главам кримінальних банд, замаскованих під політичних діячів, вдалось створити свою державу, яка стала кримінальним центром Європи. Про це було сказано в ПАРЄ 2010 швейцарецем Діком Марті.

Так от, що таке сьогодні албанський кримінальний субрегіон і Албанія, якій ми відправляємо гуманітарну допомогу 10 млн. грн. з резервного фонду:

- це чи не найбільший в Європі центр відмивання брудних грошей організованої злочинності. Власне, для цього Албанією і підтримується «сіра зона політичної нестабільності - Косово»(як її називають французькі кримінологи).

- албанська мафія (за заявою Управління по боротьбі з наркотиками США) є ключовим торговцем східного героїнового трафіку, приблизно 40% якого потрапляє в США.

- албанський регіон сьогодні забезпечує один з найбільших у ЄС кримінальний трафік зброї, торгівлі людьми, наркотрафік, контрабанду.

Anna Maliar, facebook.com

Фото 24tv.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.