«Газова атака» на вулиці Ревуцького. Проти мирних жителів

 
Вчора, 26 квітня, на вул.Ревуцького, 19/1 мешканці і активісти кількох політичних і громадських структур (серед них ВО "Свобода", КУПР, "Фронт змін" і "Славянская партия") вчергове намагались відстояти сквер, який обнесли парканом, щоб побудувати там супермаркет.
 
Мешканці мікрорайону кажуть, що супермаркет їм не потрібен - магазинів навколо і так доволі, а потрібен сквер, бо навколо дуже багато транспорту і мало зелені.
 
Людей на акцію вийшло багато. Перед самим парканом - непоганий дитячий майданчик, і дітей на ньому було - як мурах у мурашнику.
 
БАНДЮКИ, ЯКІ ОХОРОНЯЮТЬ БУДІВНИЦТВО, ПОТРУЇЛИ ЦИХ ДІТЕЙ ГАЗОМ.
 
Було так: після кількох виступів і веселих пісень з динаміків (зокрема, була доволі дотепна переробка пісні "Земля в иллюминаторе": "Земля у нас богатая, и все вокруг хотят ее, их много, а земля у нас одна! А звезды, тем не менее, а звезды, тем не менее, уже дешевле, чем Осокорки...") організатори оголосили, що спробують символічно достукатись до влади і забудовників - підійти і постукати по паркану. У звукопідсилювачі кілька разів оголосили, що все має бути мирно - на охорону не кидатись, паркан не ламати, на провокації не піддаватись.
 
Як тільки хлопці підійшли до паркану, охоронці-бандюки "стрибнули" на них, зав’язалось кілька бійок, охоронці пустили в хід газові балончики - а навколо повно літніх людей і малих дітей, бачила також вагітну жінку.
 
Якась погань бризнула з балончика поруч зі мною. Бр-р, нікому не побажаю.
 
А друга погань спробувала розбити мені камеру, коли я знімала бійку. Але це було пізніше, коли обурені люди перекрили дорогу. Вони не стояли на ній, а постійно, великим натовпом, переходили вулицю туди-сюди. Кілька разів спалахували бійки, дещо я встигла зняти. Отут ця мерзота і вдарила по моїй відеокамері. Я, схоже, встигла ухилитись, і він лише мимохідь зачепив екранчик, захлопнувши його. Серйозних пошкоджень камера не зазнала.
 
Міліція, ясна річ, у те, що відбувалося, не втручалась.
 
З "влади" - приходила жінка, яка представилась як депутат Дарницької райради, і почала закликати всіх складати протокол зборів і приймати резолюцію мітингу. Її перебили, запустивши з динаміків гімн України, після чого вона дискутувала з людьми вже без мікрофону.
 
Коли вже перекрили вулицю, приходив якийсь чиновник - я так зрозуміла, заступник глави району - і, страшенно нервуючись, переконував людей, що їм ніхто не завжає тут стояти і ходити. "Чому бандити труять наших дітей газом?!" - кричали жінки. "Якщо ви вважаєте, що відбулося якесь порушення, пишіть скаргу", - бубнив чиновник.
 
Один водій погрожував учасникам акції і журналістам пістолетом - вихопив і націлював з машини на них, з криком, що через 5 секунд буде стріляти. Коли я підбігла туди, він уже сховав зброю, але я хлопцям вірю. Сфотографувала його і номери його машини. Інший водій ненавмисно збив чоловіка - на щастя, не сильно. Один міліціянт підійшов до одного з хлопців, у якого низ обличчя був закритий банданою, і бандану зірвав. Бандюки ласими очима дивилися на наші фото- і відеокамери. Якби камер і людей не було так багато - точно спробували б напасти і розбити.
 
Багато разів писала, що ненавиджу встрягати у будівельні і фінансові конфлікти, бо там немає правих і винних. Але коли бандюки розприскують газ на дитячому майданчику, де повно дітей, винні автоматично з’являються. Це конкретні люди, у них є обличчя, а значить, можна встановити їхні імена і прізвища. Вони повинні сидіти в тюрмі. А забудовник, який їх найняв, просто в порядку покарання не повинен отримати землю, на яку зазіхає.
 
P.S. Найяскравіших моментів, на фото, на жаль, нема - знімала їх тільки на відео, одночасно, ще й крізь кашель від газу, було неможливо.
 


Пояснення до відео від учасника сутички:
 
"Хлопець лежить, бо це мудак один камнем кинув - так, що й убити міг. Він лежав на землі, і в нього очі відкриті були, але не реагував і не кліпав - так сильно і раптово свідомість вирубалась. Йому в скроню чітко кинули. Чим кинули - я так і не розумію. Дуже швидко і точно - камінь якийсь, що то таке може бути, чорт знає…
 
...я туди поліз в другий раз - це тому, що зграя цих гопників валила разом одного мужика свободівця, я оторопів, волаю: "Хлопці, наших витягуй!" - і поліз туди, а вони його таскають (він їм теж, правда, вже роздає добре), але вони його вовтузять, і ми його відтягуєм - нові біжать з боків і вже тоді почалося рубілово далі..."
 
Олена БІЛОЗЕРСЬКА

Переглянути фоторепортаж »



Коментарі

  +0 #1 Аскольд 28 апр. 2010 г., 11:13:27
Славянская партия вкупе с БЮТом не пыталась защитить скверик, а искала способ слить проблему застройщику за вознаграждение.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.