Головний по двірникам присвоїв журналістам ТРК номери, як у концтаборі

gumenuk trk krim

 

Незалежна медіа-профспілка України вимагає негайної відставки в.о. генерального директора ДТРК «Крим» Валерія Гуменюка у зв’язку з його повною невідповідністю займаній посаді, запровадженню цензури та поліцейських методів керування творчим колективом.


Ми обурені фактом застосування політичної цензури щодо програми кримсько-татарською мовою «Хаберлер» і наступної цинічної брехні щодо мотивів її зняття з ефіру. Як з’ясував Комітет НМПУ, ніяких технічних негараздів з програмою не існувало, вона була вчасно підготовлена до ефіру і єдиною причиною її зняття з ефіру була відсутність позитивного сюжету про діяльність глави держави.

Валерій Гуменюк проявив себе не тільки як цензор, а й як фахівець з досить специфічними уявленнями про методи керування творчим колективом. У квітні 2012 року за його розпорядженням усім працівникам телекомпанії були присвоєні персональні номери, як у в’язниці чи в армії. Проходячи повз охорону, журналісти повинні кожного разу називати свій номер, а не прізвище.

Можливо, пан Гуменюк має таке своєрідне бачення стосунків у журналістському колективі, бо до того він ніколи не працював у цій галузі. Його попереднє місце роботи. – керівник управління Державної міграційної служби в Херсонській області. На нинішню посаду пан Гуменюк потрапив дивним чином. Як повідомляють місцеві журналісти, в Сімферополі пана Гуменюка мали призначити директором КП «Чисте місто», яке займається прибиранням сміття, і навіть представили у цій якості колективу КП. Але щось не склалося і, як в радянські часи, номенклатурного працівника кинули з прибиральників до керівництва ЗМІ.

Відсутність досвіду керування телебаченням та відсутність відповідної вищої освіти у пана Гуменюка суперечить кваліфікаційними вимогами на посаду генерального директора державної телекомпанії.

У зв’язку з цим Комітет НМПУ вимагає від Державного комітету телебачення та радіомовлення України провести службове розслідування, притягнути до відповідальності винних осіб та надати громадськості інформацію щодо обставин та осіб, завдяки яким Валерій Гуменюк був призначений виконуючим обов’язки керівника ДТРК «Крим», що призвело до грубого порушення прав працівників телекомпанії.

НМПУ не заперечує того факту, що державні телеканали мають висвітлювати діяльність державних та місцевих органів влади більш прискіпливо та детально, ніж це роблять комерційні ЗМІ. Проте, таке висвітлення має базуватись на найкращому досвіді вітчизняної та закордонної журналістики, що визначено в кваліфікаційних вимогах Держкомтелебачення та радіомовлення України. Таке висвітлення не має нічого спільного ані з піаром, ані з безпідставним вихваленням будь-яких чиновників.

7 червня керівництво ДТРК «Крим» зняло з ефіру повтор програми «Хаберлер»-новин кримськотатарською мовою. Підставою для зняття програми з ефіру виконуючий обов'язки генерального директора ДТРК Валерій Гуменюк назвав те, що у випуску немає повідомлень про президента України, повідомляє прес-служба НМПУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.