Лікарям, які оглядатимуть Тимошенко, влада виставила свої вимоги - по поняттях

Фото ukranews.comЗахисник лідера опозиції Сергій Власенко не має офіційної інформації стосовно того, коли іноземні лікарі зможуть оглянути Юлію Тимошенко.

Про це він повідомив у п’ятницю під час брифінгу у Харкові.

«З незрозумілих причин сторона Тимошенко не є учасником цих перемовин. Тобто, хтось якось обговорює з кимось те, як вони будуть лікувати Тимошенко, а Тимошенко про це жодним словом офіційно не знає нічого», - сказав Власенко.

«Це якийсь абсурд. Давайте ми будемо когось лікувати, не поставивши його до відома. Ми не знаємо офіційно, коли будуть лікарі», - наголосив захисник Юлії Тимошенко та додав, що він має лише неофіційні відомості.

За його інформацією, Міністерство охорони здоров’я вимагає, аби комісія, яка має оглянути лідера опозиції, складалася з 10 лікарів: 5 іноземних і 5 українських, яких призначить МОЗ.

«А чому їх п’ять? Для того, щоб урівноважити висновки іноземних лікарів і сказати: ой, комісія розділилася навпіл, чи навіщо? Навіщо так наполегливо вони пхають цих людей туди? Це все свідчення провокацій», - зазначив Сергій Власенко.

Він також додав, що має інформацію про те, що МОЗ виставив іноземним лікарям ультиматум: якщо огляд не буде 13-ого лютого і якщо не буде змішаної комісії, то Міністерство припиняє цей процес.

«За моїми даними, МОЗ виставив німецьким лікарям ультимативні вимоги, якщо Тимошенко допустить лише їх, підписати з ними угоду про те, що вони розкажуть їм діагноз. Тобто, ви уявляєте рівень того, що відбувається? Це порушення базових, засадничих принципів медичної етики. Я, знову таки, не готовий стверджувати це на 100%, бо я не є учасником цих переговорів, але за моєю інформацією з джерела, якому я 100% довіряю, отакі вимоги поставив МОЗ», - наголосив захисник Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко також повідомив, що станом на вчорашній день медики медсанчастини СІЗО не оглядали Юлію Тимошенко близько 20 днів.

«Вони розповсюджували прес-релізи, що вони до неї заходять, але, навіть з точки зору української мови, «заходити» і «оглядати» - це, напевно, різні дієслова. Огляд, наскільки мені відомо, вже не відбувався близько 20 днів, але вони щоденно штампують довідки про те, що вона здорова. Як може лікар видавати довідку, що людина здорова, не оглядаючи її?!», - запитує захисник.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.