Прокуратура проситиме суд про відкрите судове засідання над ґвалтівниками Оксани Макар

makar oksana

 
Державне обвинувачення у справі О. Макар під час попереднього слухання кримінальної справи, призначеного на 24 травня 2012 року, проситиме суд проводити відкрите судове засідання. Про це повідомив керівник групи підтримання державного обвинувачення у цій справі старший прокурор відділу Головного управління підтримання державного обвинувачення в суді Генеральної прокуратури України Ярослав Кривов’яз.

«Підтримання державного обвинувачення у справі доручено групі досвідчених прокурорів. Відповідно до розпорядження заступника Генерального прокурора України до складу групи включено двох працівників прокуратури Миколаївської області. Державне обвинувачення під час попереднього слухання кримінальної справи, призначеного на 24 травня 2012 року, проситиме суд розглядати справу у відкритому режимі, оскільки ця справа набула досить широкого суспільного резонансу, причому не лише в Україні, а й на міжнародному рівні. Ми вважаємо, що відкрите засідання забезпечить повну прозорість процесу, за яким безумовно спостерігатиме весь світ. Закритими, думаю, будуть лише засідання, на яких досліджуватимуться докази, що розголошують інтимні відомості. Також хочу наголосити, що державне обвинувачення проситиме суд розглядати цю справу не одноосібно, а колегіально», - зазначив Ярослав Кривов’яз.

Він пояснив, що колегіальний розгляд таких справ передбачений законодавством.

«Цього вимагає закон. Відповідно до чинного на сьогодні Кримінально-процесуального кодексу України судовий розгляд у даній категорії справ проводиться колегіально, тобто у складі трьох суддів. Тож 24 травня Центральним районним судом м. Миколаєва буде вирішено низку процесуальних питань, а саме: чи підсудна справа даному суду, чи можна призначати справу до судового розгляду для її слухання по суті, чи немає підстав для зміни міри запобіжного заходу, і серед інших питань має бути, виходячи з вимог КПК, рішення про слухання справи колегіально», - додав прокурор.

За його словами, санкції статей, що інкримінуються обвинуваченим, передбачають позбавлення волі на строк від 10 до 15 років і аж до довічного позбавлення волі.

«Обвинуваченням інкримінується вчинення особливо тяжких злочинів, санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Але перш ніж говорити про якісь конкретні строки, спочатку мають бути досліджені усі докази у ході судового слідства. Якщо ж ці докази знайдуть своє підтвердження, то з урахуванням тяжкості вчинених злочинів не виключено можливості призначення максимального покарання. Але, знову ж таки, усі крапки над «і» має поставити суд. Державні обвинувачі орієнтуватимуть суд на призначення винним покарання з урахуванням ступеню тяжкості вчинених злочинів та характеристик цих осіб»,- пояснив Ярослав Кривов’яз, повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.