Керченського псевдомінера позбавлено волі на два з половиною роки

kerch

 
У жовтні 2012 року до чергової частини керченської міліції та на телефон 101 надійшов анонімний дзвінок із повідомленням про замінування вокзалу. Невідомий повідомив, що у приміщенні вокзалу закладено бомбу, яка повинна вибухнути через три хвилини. З будівлі та навколишньої території негайно були евакуйовані пасажири та персонал, відправлення нічних потягів затрималося на півгодини. На місце можливого вибуху прибули спеціальні служби та представники силових відомств. Три години знадобилося фахівцям, аби остаточно упевнитися: бомби у будівлі немає, отже дзвінок - неправдивий.


Співробітники СБУ швидко встановили та затримали зловмисника. Ним виявився ніде не працюючий 19-річний мешканець с. Горностаївка Ленінського району АР Крим. Як згодом пояснював молодик, ввечері він йшов додому напідпитку, нудьгував та забажав розважитися. Отже дзвінок про замінування вокзалу здавався йому вдалою розвагою.

Проте, ані слідчі, ані судді не розділили його почуття гумору. Дії молодика були кваліфіковані за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об`єктів власності) Кримінального кодексу України. Незважаючи на визнання підсудним провини, Керченський міський суд врахував ступінь суспільної небезпеки злочину, збитки, що були завдані діями зловмисника, а також обставини, що обтяжують провину, - скоєння злочину у стані алкогольного сп`яніння, - та засудив його до двох з половиною років позбавлення волі. Окрім цього, «жартівник» змушений відшкодувати збитки Придніпровської залізниці та Державному пожежно-рятувальному загону – понад 3 тис. гривень. Вирок набув чинності, повідомляє прес-центр СБ України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.