Пляжів багато, а купатись ніде!

plyage

 
Дніпровською екологічною прокуратурою організовано перевірки додержання органами місцевого самоврядування, органами державного контролю та суб’єктами господарювання вимог законодавства при облаштуванні пляжних зон. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури.


Прокурорськими перевірками встановлено, що в межах річки Дніпро, її водосховищ та Дніпровсько-Бузького лиману виділено місця для 61 пляжу, з яких на даний час паспортизовано лише один - у місті Херсоні! На решту паспорти не видавались через невідповідність пляжів санітарним нормам, і це при тому, що до початку літнього купального сезону залишилось лише 2 дні.

В цілому, перевірки засвідчили про бездіяльність на вказаному напрямку, у першу чергу, органів місцевого самоврядування. Зокрема, у Кіровоградській та Полтавській областях не визначено балансоутримувачів пляжів, у Миколаївській та Запорізькій областях не розроблено плани заходів та не виділено жодної гривні щодо їх облаштування у поточному році.

Херсонською міською радою навіть не забезпечено вільного доступу населення до пляжів. Лише за втручання Херсонського міжрайонного екологічного прокурора міськрада звернулась до господарського суду Херсонської області з позовом про зобов’язання суб’єкта господарювання не чинити перешкод у користуванні земельною ділянкою площею 3,5 га на території пляжу «Лілея».

Питання своєчасного та належного облаштування пляжів залишилось поза увагою і органів державного контролю. Так, Головним управлінням Держсанепідслужби у Черкаській області не забезпечено належний державний санітарний нагляд, у поточному році не вжито жодних адміністративних та запобіжних заходів до балансоутримувачів пляжів за невиконання зобов’язань по їх утриманню.

Головним державним санітарним лікарем Херсонського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Херсонській області погоджено паспорт пляжу «Південний» без будь-якої перевірки стану усунення попередньо виявлених порушень вимог законодавства.

Аналогічно не забезпечено відповідного контролю з боку територіальних управлінь Держтехногенбезпеки у Черкаській області, якими стан виконання внесених приписів щодо забезпечення на пляжних об’єктах заходів для безпечного відпочинку не перевіряється, адміністративні заходи у зв’язку з їх невиконанням не вживаються.

Недостатньою є робота і балансоутримувачів пляжів, і, в першу чергу, столичних. Відповідальним за вказаний напрямок комунальним підприємством «Плесо» не забезпечено своєчасний вивіз сміття з території пляжів та водойм, заходи по утриманню пляжів не розроблено, попереджувальні знаки для населення не встановлено, паспорти пляжів не отримано. В той же час на підготовку пляжів до купального сезону з міського бюджету виділено понад 1,5 млн грн. Київським міжрайонним екологічним прокурором керівнику підприємства внесено подання з метою усунення виявлених порушень.

Загалом, за результатами перевірок органами Дніпровської екологічної прокуратури внесено 11 подань в органи місцевого самоврядування та балансоутримувачам пляжів, 3 - в органи державного санітарного та пожежного нагляду. Перевірки з зазначених питань тривають.



Коментарі

  +0 #1 Ныряльщик 30 мая 2013 г., 18:23:43
СЛАВА ВИЛЬНИЙ УКРАИНИ!!! 8)

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.