У Києві стався зухвалий напад на інспекторів ДАІ в центрі міста

napad inspektory

 
Державтоінспекція столиці неодноразово звертала увагу на те, що останнім часом стало більше випадків, коли водії, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ставали винуватцями дорожньо-транспортних пригод. Незважаючи на те, що це є грубим порушенням дорожнього руху, водії і далі дозволяють собі сідати за кермо напідпитку. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі УДАІ Києва.


«З початку нинішнього року за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування майже 7000 водіїв», - говорить начальник управління Державтоінспекції Анатолій Курінний. За його словами, занепокоєння викликає те, що ця цифра з року в рік лише зростає. Якщо порівнювати з минулим роком, то це на 113 випадків більше. Лише за три тижні червня нинішнього року в столиці з вини нетверезих водіїв сталося 9 ДТП, в яких 2 людини загинуло та 13 отримали травми».

Спільними зусиллями з органами місцевого самоврядування, столичної міліції, працівникам ДАІ за 6 місяців нинішнього року в порівнянні з минулим вдалось зберегти 22 людських життя. Загалом в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ДТП зменшилося на 42 пригоди і травмованих на 31 людину стало менше.

Однак викликає тривогу той факт, що, сідаючи за кермо у нетверезому стані, водії наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху.

Кричущим фактом стали дві надзвичайні події, які трапились у ніч з 28 на 29 червня, коли від нетверезих водіїв потерпіли інспектори ДПС.

Так, 29 червня близько четвертої години ранку інспектори ДАІ, що несли службу в центрі міста на перехресті вулиць Хрещатик – Інститутська, помітили мотоцикл з вимкнутим світлом фар, який на великій швидкості рухався з боку вулиці Городецького в напрямку Європейської площі. Коли співробітники ДАІ почали зупиняти цей транспортний засіб, то водій додав швидкості, скоїв наїзд на одного з інспекторів і продовжив рух далі. Однак порушника через кількасот метрів було зупинено. З’ясувалось, що він не мав посвідчення водія, а мотоцикл був без номерних знаків. До того ж після проведення експертизи з’ясувалось, що у затриманого більше двох проміле алкоголю в крові. Власне цим і можна пояснити ось таку поведінку цієї людини. З’ясувався і такий кричущий факт – порушник до цього випадку був уже чотири рази!!! затриманий за керування транспортом у нетверезому стані. Причому на його рахунку вже була і дорожня пригода, яку він скоїв у нетверезому стані. І ось знову такий рецидив. З огляду на те, що подібних випадків чимало, безумовно настав час подумати над посиленням відповідальності за це порушення.

Що міг цього разу накоїти п’яний мотоцикліст, уявити неважко. На жаль, таких горе-водіїв ще є чимало. Що стосується даного випадку, то можна без перебільшення сказати – інспектори, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вберегли від лиха інших учасників дорожнього руху.

Потерпілого інспектора було госпіталізовано в одну з лікарень міста. Розпочато розслідування.

Тієї ж ночі на Бессарабській площі трапився ще один інцидент з нетверезим водієм. Цього разу офіцери міліції за порушення правил почали зупиняти БМВ Х 5, що рухався вулицею Червоноармійською. Але водій проігнорував законну вимогу інспекторів. Порушника вдалось зупинити лише на вулиці Мечникова шляхом блокування транспорту. Та замість того, щоб надати документи, порушник кілька разів ударив одного із інспекторів ДАІ, при затримання чинив опір. Однак водія престижного і дорогого авто було доставлено до Печерського райуправління міліції. Ним виявився 48-и річний одесит. Лікарями зафіксовано травми інспектора та струс головного мозку. Хуліган відмовився від проведення медичної експертизи на стан сп’яніння, однак нагадаємо, що згідно статті 130 КУпАП відмова не звільняє порушника від відповідальності за керування транспортом в нетверезому стані.

Пам’ятайте, що Ваша безпека та безпека інших учасників дорожнього руху залежить від Вас.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.