У Києві перекрили канал контрабанди алкогольного сурогату з Молдови

prok riev new

 
У ході спільної операції прокуратури міста Києва та територіального управління Міндоходів припинено діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованого алкоголю та викрито мережу торгівельних підприємств, які реалізовували сурогат на території столиці. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.


Організатором нелегального бізнесу виявився 41-річний киянин, раніше вже засуджений за виготовлення та розповсюдження фальсифікованого алкоголю. До злочинної діяльності він залучив ще 4 осіб, в тому числі жінок.

В орендованому гаражі організатор виготовляв сурогат шляхом змішування спирту зі звичайною водою. У подальшому чоловік розливав розведений спирт у пластикові пляшки та розвозив по торгівельних точках та кафе. При цьому, у двох закладах харчування, де збували фальсифіковану горілку, взагалі виявлено відсутність будь-яких ліцензій на продаж алкогольних напоїв.

Встановлено також, що внаслідок вживання фальсифікату вже постраждала одна особа.

У ході проведених обшуків вилучено обладнання для виготовлення сурогату, 560 літрів водно-спиртової суміші та 270 літрів сировини.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що сировина для виготовлення підроблених алкогольних напоїв надходила до Києва через канал контрабанди з республіки Молдова, який наразі перекрито.

Стосовно осіб, причетних до незаконного виготовлення та розповсюдження фальсифікованих алкогольних напоїв, проводяться слідчі дії.

Слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 204 КК України проводить відділ протидії незаконному обігу підакцизних товарів столичного управління Міндоходів.

Процесуальне керівництво ходом досудового розслідування здійснює прокуратура Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.