В Артемівську виявлено склад боєприпасів, кинутий бойовиками

sklad1

 
Цілий арсенал зброї, кинутий бойовиками, виявили оперативники артемівського УБОЗ у підвалі торговельного центру. Якби знахідка здетонувала, будівля злетіла би у повітря, тому цілих 12 годин, крок за кроком, правоохоронці разом з бійцями в/ч А4176 та батальйону «Артемівськ» перевіряли чималу територію підвалу і акуратно виносили небезпечні предмети на вулицю, повідомляє прес-служба МВС України, передають «Конфлікти і закони».


– Завдяки оперативній кмітливості, проявленій оперуповноваженим відділу БОЗ Євгеном Нікуленковим і оперуповноваженим внутрішньої безпеки ГУМВС області Романом Черко, ми отримали інформацію про те, що в підвалі торгівельного центру «Промінь» знаходиться склад боєприпасів, тому відразу ж виїхали на місце, - розповів начальник Артемівського відділу УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області Артем Крищенко.

За його словами, раніше це приміщення орендував для продажу будівельних матеріалів місцевий підприємець, який пізніше став активним бойовиком. Правоохоронці діяли обережно. Одне приміщення було дійсно зайняте будматеріалами, а от при вході в підвал правоохоронці помітили розпушену землю і зрозуміли, що приміщення заміноване. Тому вони одразу ж викликали військових фахівців та евакуювали всіх людей з торговельного центру.

Військовослужбовці, які приїхали на місце, діяли чітко, протитанкові міни і фугаси були знешкоджені. Після цього правоохоронці змогли приступити до пошуку і виносу боєприпасів. Працювали з ранку до ночі, адже треба було діяти дуже уважно.

Співробітники міліції разом з бійцями батальйону «Артемівськ» та військовослужбовцями витягнули з підвалу 4 міномети, 2 ПЗРК, 2 протипіхотні міни, близько 1000 патронів, 20 сигнальних ракет і ручний кулемет Калашникова із трьома магазинами до нього. Крім того, були знайдені 5 мінометних мін, магазини до снайперської гвинтівки СВД і карабіну «Сайга».

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 КК України - «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

За словами командира батальйону «Артемівськ» Костянтина Матейченка, тепер перед правоохоронцями стоїть завдання з'ясувати походження вилученої зброї.

– Ми вже знаємо, що кулемет числиться за військовою частиною з Волновахи, розберемося і по решті арсеналу. І це тільки початок нашої роботи, – сказав підполковник.

Крім вилученої зброї, у підвалі було виявлено 200 комплектів літнього і зимового камуфляжного одягу, продукти харчування, медикаменти. Все знайдене – російського виробництва.


sklad2

sklad3

sklad4



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.