За фактом смертельного наїзду на групу велосипедистів прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження

prokuratura new

 
Установлено, що 01.09.2016 на автодорозі «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі» водій автомобіля DAF FT з напівпричепом, рухаючись в напрямку м. Києва, здійснив наїзд на групу з дев’яти велосипедистів, які рухались у попутному напрямку. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.


Внаслідок ДТП один із велосипедистів, 2003 року народження, загинув на місці події, інші - отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, зокрема троє з потерпілих у тяжкому стані та знаходяться у лікарні.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Водій автомобіля громадянин Болгарії, у водія взято кров на вміст алкоголю в організмі.

Крім того, під час досудового розслідування ретельно буде вивчено правомірність викладачів Броварського вищого училища фізичної культури, які організували велопрогулянку.

Наразі водій автівки затриманий, найближчим часом йому буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі прокуратури.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.