У Сумській міліції катують затриманих

katuyt1

 
Сьогодні представники правозахисної організації «Ліга Захисту» пікетували Зарічний відділок міліції в Сумах. Причиною пікету став напад та пограбування працівниками міліції подружжя Романа та Олени Розмаїтих.

«На нас прямо на вулиці накинулося троє осіб в цивільному, відібрали мобільні телефони і доставили до Зарічного відділку міліції. Лише там ми дізналися, що таким чином нас затримали працівники міліції. Зателефонувати рідним чи близьким намм не дозволили», - коментує подію постраждала Олена Розмаїта.

За словами Олени, спочатку з них вимагали зізнання у вживанні наркотичних засобів, потім в алкоголізмі, а потім почали вимагати зізнання у вчиненні злочину - крадіжки золота. Вимагання зізнання у вище переліченому супроводжувалось нанесенням ударів по голові, вухах, колінах, кістках рук, шиї, нецензурною лайкою та погрозами. Дізнавшись, що Роман і Олена є членами Євангельских Християн Баптистів, міліціонери почали глумитися над їхніми релігійними переконаннями, називаючи сектантами, стверджуючи, що «секта» змушує їх красти і крадене золото пішло на «секту».

Про факт перебування їх у відділку не було занесено до журналу, їх тримали з 13-ї години до пізньої ночі. А потім повідомили, що скаржитися сенсу немає, скарг читати ніхто не буде - через малу зарплату міліціонери своєю роботою не дорожать.

katuyt2Пастор Церкви Євангельських-Християн Баптистів Володимир Лазаренко виступив з осудом дій правоохоронців та передав звернення на ім'я начальника Зарічного ВМ Управління МВС України.

До акції долучилась і дружина Олексія Ходакова, який загинув 17 січня 2012 року в Первомайському відділі міліції.

«Останнім часом у Сумах почастішали випадки свавілля міліції, що вимагає посиленої уваги суспільства та належної реакції керівництва МВС. Ми закликаємо всіх громадян як в Сумах, так і по всій Україні, організовано протидіяти беззаконню у погонах», - вважає представник правозахисної організації «Ліга захисту» Максим Паляниця.

katuyt3

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.