Коновалець навіть після смерті переграв своїх ворогів

konovalets

 
У цей день, 78 років тому, агентом НКВС Судоплатовим був підло вбитий Голова ОУН Євген Коновалець. Його ліквідації вимагав особисто Сталін, який відчував для себе велику небезпеку діяльності ОУН навіть за межами совєтів. Операція із заочним смертним вироком розроблялась керівником НКВС Єжовим та головою ЦВК УРСР Петровським. Кожен із них знав, що прямо вбити обережного і добре захищеного Коновальця в них не вийде. У чесному бою вони були безсилі. А тому був обраний найбільш підлий спосіб: агент НКВС Павло Судоплатов, використовуючи легенду українського підпільника, втерся в довіру до Голови ОУН, що перебував у Німеччині, і на одній із зустрічей в Роттердамі (Голландія) вручив йому замасковану під коробку цукерок вибухівку.


Таке нице і малодушне вбивство добре характеризує його замовників як безпринципних боягузів. Совєтські кати не знали ні честі, ні поваги до ворогів.

Проте навіть мертвий Коновалець, якого українські націоналісти називали своїм Вождем, лякав їх. Такої честі не удостоювався ані Бандера, ані Шухевич, ані Мельник. Його безсмертний приклад надихав тисячі послідовників тоді, і нині - веде українців до боротьби за Батьківщину. Їм вдалось ліквідувати Голову ОУН, але Дух його вони не змогли вбити.

Після смерті Сталін і його оточення були прокляті всіма народами совєтів, яких вони мордували. А Коновалець і ОУН і сьогодні оточені повагою: до них звертаються, як до прикладу, наслідують, їх справами надихаються.

Коновалець після смерті переграв своїх ворогів: вони стали проклятими, він став символом боротьби за волю України. Як показав час, в своєму останньому бою Голова ОУН переміг.

Ігор Мосійчук, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.