Суд закінчив допит підсудних у справі про демонтаж пам'ятника В.Леніну у Києві

Шевченківський райсуд м. Києва допитав підсудних у справі про спробу демонтажу пам’ятника В.Леніну на Бессарабській площі у Києві. Підсудні зазначили про свої мотиви та надали документи про родичів, які постраждали від репресій і Голодомору.

 
5 серпня 2010 року в Шевченківському районному суді м.Києва, суддя Павленко О.П., о 10:00 було продовжено судове засідання щодо Олександра Задорожного, Андрія Тарасенка, Івана Срібного, Богдана Франта та Миколи Коханівського (якого слухали на попередньому засіданні), котрі 30 червня 2009 року спробували демонтувати пам’ятник Леніну в центрі столиці. Патріотам інкримінують ст.296 ч.2 кримінального кодексу України (групове хуліганство), яка передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років.

Націоналісти, пояснюючи суду мотиви свого вчинку, наголошували, що керувались не хуліганськими мотивами, а діяли з поваги до мільйонів загиблих внаслідок встановленого Леніним окупаційного більшовицького режиму, а також з поваги до Української Держави (незалежну українську державу- УНР, визнану багатьма країнами світу, в т.ч. і Радянською Росією було у 1918-1920 рр. окуповано більшовицькими військами за вказівкою В.Леніна). Хлопці розповіли, як домовились демонтувати пам’ятник Леніну, як проходила спроба демонтажу та як брутально поводилась міліція, затримуючи патріотів і на допитах у райвідділку (погрожуючи та залякуючи).

Олександр Задорожний заявив клопотання долучити до матеріалів справи документи, що його родичі, а саме: три брати його прадіда за те, що були в націоналістичному русі, були убиті червоними партизанами, а брат бабусі за те, що був в УПА, підлягав знищенню.

Андрій Тарасенко вказав на абсурдність перебування комуністичних ідолів на 19-му році незалежності України в містах і селах держави і народу, який фізично і духовно нищився під керівництвом Леніна та його послідовників.

Микола Коханівський попросив долучити до матеріалів справи витяг з Національної Книги пам’яті, що засвідчує смерть від Голодомору 1932-33рр. його рідного дядька, якому на час смерті виповнився один рік.

Як зазначив адвокат підсудних Сидір Кізін, кримінальне законодавство і судова практика виключають можливість засудження за хуліганство осіб, які діяли не з хуліганських мотивів.
 
«Сьогодні суду було надано переконливі докази, що підсудні діяли з ідейних мотивів, намагаючись демонтувати пам’ятник головному катові українського народу, який не тільки позбавлений статусу пам’ятки, але й підлягав демонтажеві на підставі трьох Указів Президента» - зазначив адвокат Сидір Кізін.

У наступному судовому засіданні будуть допитані працівники міліції, а також – Віктор Воронін (колишній помічник Д.Табачника, який проходить в якості потерпілого у даній кримінальній справі, а саме в епізоді щодо сутички між ним і М.Коханівським під час пікетування Міносвіти 17.03.2010 року).

Наступне засідання відбудеться 17-го вересня о 14 годині.
 
«Конфлікти і закони»


Коментарі

  +0 #1 Симпатик 6 авг. 2010 г., 11:40:47
А ось на мій погляд, судити треба не цих (так, мабуть, дещо надто радикальних у своєму патріотизмі) хлопців, а, передусім, комуністів.Тих самих, хто досі поклоняються ідолу Леніна. А тим паче - при потуранн нинішніх "біло-блакитних" можновладців встановили в Запоріжжі монумент кривавому "побратиму" Гітлера - супертиранові Сталіну.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.