Суд відмовився відпускати студента-історика. Мотивація – наукова діяльність, яка може впливати на хід слідства та спонукати до нових злочинів

7 лютого 2011 року відбулося засідання Запорізького апеляційного суду, на якому розглядалася апеляція адвоката Сидора Кізіна щодо зміни запобіжного засобу для студента-історика Едуарда Андрющенка, якого нібито підозрюють у відпилюванні голови незаконно встановленому погруддю терористу Сталіну. Попри те, що в справі нема жодних передбачених Кримінально-процесуальним кодексом підстав для утримання під вартою Едуарда Андрющенка, апеляційний суд залишив його під вартою.
 
До суду студента було доправлено у клітці, яку охороняли близько 15 охоронців, які не підпускали нікого з присутніх до Едуарда.
 
Під час судового засідання голова Житомирської «Свободи» адвокат Сидір Кізін надав клопотання Запорізького національного університету, а також історичного факультету цього університету про взяття Едуарда Андрющенка на поруки трудового колективу. Крім того додатково було надано до суду позитивні характеристики щодо Едуарда та його наукової діяльності - будучи студентом, Едуард друкується у наукових виданнях та бере участь у всеукраїнських науково-практичних конференціях. Також судові серед інших публікацій були представлені публікації у збірнику Київського національного університету ім.Шевченка.
 
Крім цього адвокат Сидір Кізін надав судові копії листів Запорізької міської інспекції архітектурно-будівельного контролю про те, що погруддя Сталіну було зведене самочинно, а також про те, що інспекція з Архбудконтролю тричі видавала приписи про демонтаж погруддя Сталіну, а Запорізький обком КПУ притягався до відповідальності за невиконання цих приписів. Також Сидір Кізін надав суду копію рішення Апеляційного суду містам Києва від 13 січня 2010 року, яким Сталін визнаний винним у вчиненні Голодомору – геноциду українського народу. Однак суд відхилив клопотання адвоката та не прийняв до розгляду цей документ.
 
Попри те, що в справі нема жодних передбачених Кримінально-процесуальним кодексом підстав для утримання під вартою Едуарда Андрющенка, апеляційний суд залишив його під вартою.
 
Особливо цинічно прозвучав виступ прокурора Сиптунова, який, не маючи інших підстав для тримання студента під вартою, зазначив: Андрющенко, вивчаючи історію, часто виїздив із Запоріжжя, зокрема в Київ та мав контакти з громадськими організаціями. Тому, маючи широкі зв’язки в націоналістичних колах, він може впливати на хід слідства а також вчиняти нові злочини.
 
Слова прокурора прокоментував  Сидір Кізін: «Таким чином устами прокурора влада прямо заявляє українському суспільству про  те, що бути українським патріотом та вивчати історію вона вважає за злочин», - повідомляє прес-служба ВО «Свобода».


Коментарі

  +0 #1 Юрец 7 февр. 2011 г., 20:38:55
Эта власть таки доиграется. Кровью будет умываться за свои дела поганые...
  +0 #2 Сергей 7 февр. 2011 г., 20:39:09
В нашем гондурасе, отпускают под подписку пьяных водителей- убийц, а тут случай особый. УРОДЫ- суды
  +0 #3 Солдат 7 февр. 2011 г., 20:42:41
Завоняли гниды, оранжопые. Вот так трындел ваш херой ляшко, а потом - ООТСОСАЛ и заткнулся. Молчать, ВИЗГЛИВОЕ БЫДЛО!
  +0 #4 Дим Димыч 7 февр. 2011 г., 20:49:45
Отпилив голову памятнику,кому он сделал хуже,Сталину?????? Какая кровь,товарищи? Сами выбрали-сами виноваты.
  +0 #5 Евген 7 февр. 2011 г., 20:50:20
А 5-я колонна "как яблочко наливается" такими лже-зольдатами голубого стада затюканного призраком Бандеры.
  +0 #6 Лекс 7 февр. 2011 г., 20:52:08
Для ПРдунов беспредел - это норма. Для даунбасцев нет законов, есть только понятия
  +0 #7 Гога 7 февр. 2011 г., 20:52:10
Солдата- имели и будут иметь . Быдло Подождем когда и оно поумнеет.
  +0 #8 Svoboda 7 февр. 2011 г., 20:52:57
В Євросуд в Страсбург. Чмирити, чмирити і ще раз чмирити цю владу в світі.
  +0 #9 Svoboda 7 февр. 2011 г., 20:55:09
Гога такі як солдат не порозумнішають. Колись нарветься на людину з відчуттям гідності, заоре - "мовчати бидло" і отримає заточку.
  +0 #10 нейтральный 7 февр. 2011 г., 20:57:02
Сталкивая лбами западную и восточную Украину на почве национальных настроений, ПРдуны опять выплывут на следующих выборах. А на чем еще? Какие у них реальные заслуги перед народом?
  +0 #11 Патриот Днепр 17 февр. 2011 г., 22:50:32
вот твари ПРдунные маразматики, Подождите потеплеет все пойдут на майдан с вилами и косами - Народ уже дозревает. Живем уже хуже Гондураса, только по телевизору все рассказывают как у нас все хорошо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  +0 #12 Гайдамак 17 мар. 2011 г., 20:42:54
C голубыми понятно:для того они к власти рвались,чтобы грабить и унижать!И до сих пор прийти в себя не могут:ТАКОЙ ПИРОГ ОТХВАТИЛИ! Всё суетятся,не знают с какой стороны надкусить:ХОЦА ВСЁ И СРАЗУ!Бандиты ПРИМИТИВНЫ,ПРОГНОЗИРУЕМЫ И ПРЕДСКАЗУЕМЫ и подчинятся более серьёзной силе! Но СЕЙЧАС ИХ СИЛА В НАЛИЧИИ ТАКИХ "солдат",как пишущий комменты.И прежде всего НУЖНО уничтожать их!!!Они -главная причина бандитского беспредела!А бандюки сами разбегутся,когда за их спиной не будет этого хозяйственного мыла!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.