Суд не дозволив реєстрацію Тимошенко та Луценко кандидатами у народні депутати

timoshenko-lucenko1

 

Київський апеляційний адміністративний суд відмовився дозволити реєстрацію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами у народні депутати від партії ВО «Батьківщина».


«Скаргу представника Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Руслана Князевича на дії Центральної виборчої комісії залишити без задоволення», - зачитали своє рішення судді апеляційного адміністративного суду повідомляє byut.com.ua.

Лідери Об’єднаної опозиції «Батьківщина» переконані, що підстав для нереєстрації кандидатами у Верховну Раду Юлії Тимошенко та Юрія Луценка не було.

«Сьогоднішнє рішення вкотре переконало нас, що в Україні відсутнє правосуддя. Жодних конституційних підстав не існує для нереєстрації у виборчому списку партії «Батьківщина» Юлії Володимирівни Тимошенко - лідера партії та Луценка Юрія Віталійовича. Незважаючи на те, що вони за політичними мотивами перебувають вже понад рік за гратами, цим рішенням судді показали, що влада боїться Юлію Тимошенко та Юрія Луценка та партію «Батьківщина», - так прокоментував рішення КААС перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Він також сказав, що партія «Батьківщина» оскаржуватиме рішення суду.

«Ми звертатимемося до Вищого адміністративного суду, який протягом трьох днів має оскаржити нашу скаргу. Хоча у нас немає ілюзії щодо цього питання», - сказав Турчинов.

У свою чергу, один із лідерів виборчого списку парті «Батьківщина» Анатолій Гриценко повідомив, що сьогодні рішення КААС є прогнозованим.

«Оскільки Європейський суд визнає, що справи проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка шиті білими нитками, він скасує всі ці справи. Влада боїться їх і через те вона зараз обмежила реалізацію їхнього права бути обраними, оскільки у суді прямо прозвучало, що зараз у ЦВК немає можливості відновити їх конституційні права. Таким чином влада заздалегідь попередила те, щоб Тимошенко і Луценко були обрані до Верховної Ради України», - зазначив А. Гриценко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.