Об’єднана опозиція підготувала документи, за якими ВАСУ має розглянути позов проти Януковича

vasy pozov yanuk

 
Об’єднана опозиція «Батьківщина» підготувала 50-сторінковий додаток до судового позову проти президента Януковича згідно з ухвалою Вищого адміністративного суду України.


Про це повідомив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Дніпропетровську в п’ятницю, 31 серпня.

Арсеній Яценюк повідомив, що Вищий адміністративний суд України прийняв ухвалу, згідно з якою він готовий розглядати позов проти президента України, який Об’єднана опозиція направила до ВАСУ, за умови, коли позивач додатково розшифрує, в чому полягають порушення президентом України Конституції і законів України.

За словами Арсенія Яценюка, Об’єднана опозиція вже підготувала 50-сторінковий додаток до позову проти Януковича.

«Ми роз'яснимо ВАСУ, чому президент Янукович повинен нести відповідальність і чому суд повинен винести рішення щодо неправомірності всіх дій президента. Починаючи з підписання закону України про пенсійну реформу і Податкового кодексу і закінчуючи низкою кадрових призначень, які Янукович здійснює неконституційно», - наголосив він.

Голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» підкреслив, що в рамках акції «Україна проти Януковича» до судового позову проти чинного президента приєдналися майже 411 тис українців.

«Ми далі будемо судитись з Януковичем, тому що наше завдання – щоб наступний парламент прийняв рішення про імпічмент чинного президента. І даний позов є першим етапом до застосування процедури імпічменту», - наголосив Арсеній Яценюк.

Вищий адміністративний суд України залишив без руху позов Арсенія Яценюка проти президента Януковича та запросив у позивача додаткові докази та інформацію, в чому полягає протиправність дій чинного президента.

Попри те, що така вимога суду суперечить ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства, яка покладає обов’язок доказування в такій категорії справ на відповідача, тобто президента, Об’єднана опозиція підготувала та передасть до ВАСУ ґрунтовний перелік порушень чинним президентом Конституції України та законів України, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.