Позов проти Рибака Окружний адмінсуд розглядатиме 12 лютого

udar ribak

 
Окружний Адміністративний Суд м. Києва відкрив провадження у справі за позовом політичної партії «УДАР» до голови Верховної Ради України Володимира Рибака, - повідомляє прес-служба пратії «УДАР».


Партія звернулася з позовом до спікера парламенту про визнання протиправними його дій та бездіяльності під час голосувань у Верховній Раді. Зокрема, йдеться про неособисте голосування провладних депутатів за звільнення з посади голови Нацбанку Сергія Арбузова і призначення на цю посаду Ігоря Соркіна.

Окружний Адміністративний суд визнав позовну заяву партії «УДАР» і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі. Попереднє судове засідання призначене на 12 лютого, на 15.00. До Окружного адмінсуду столиці з аналогічними позовами звернулися і активісти партії «УДАР» з різних областей України.

Також «УДАР» і партійці з регіонів подали позови до Вищого Адміністративного Суду України щодо визнання незаконними постанов парламенту про звільнення Арбузова і призначення Соркіна, голосування за які відбулося з порушеннями Конституції та законів України.

Вищий Адмінсуд вже відмовив у відкритті провадження за позовами Івано-Франківських і Рівненських активістів.

В «УДАРі» вважають, що Вищий Адміністративний Суд не наважився розглядати заяви по суті. І інтерпретував їх на власний розсуд. Нібито, предметом позову є невідповідність зазначених постанов Верховної Ради Конституції України. Натомість, у позовних заявах неодноразово наголошується на незаконності постанов парламенту у зв’язку з тим, що їх ухвалили з грубим порушенням та ігноруванням не тільки Конституції, а й вимог регламенту та закону України про статус народного депутата.

Якщо йти за позицією суду, то виявляється, що норма кодексу адміністративного судочинства України щодо оскарження незаконності, зокрема постанов Верховної Ради, є суто декларативною, яку практично неможливо реалізувати, - зазначають в «УДАРі». Люди не мають реального механізму і не можуть оскаржити рішень влади, яку вони обирали, - підкреслюють в партії.

Політична партія «УДАР» готує подання до Конституційного Суду щодо відповідності постанов про звільнення Сергія Арбузова та призначення Ігоря Соркіна Конституції України.

«Українське правосуддя відмовляє нам у нашому праві позиватися на рішення органів влади. В такому разі ми реалізуємо це право в Європейському суді з прав людини», - зазначив заступник голови партії «УДАР» Віталій Ковальчук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.