Верховна Рада звільнила Павліченко, Запорожця і ще 20 політв’язнів

pavlichenki1

 
Верховна Рада проголосувала за звільнення «політв'язнів», зокрема, Дмитра та Сергія Павліченко, повідомляють «Конфлікти і закони». Спікер Олександр Турчинов, ставлячи відповідну постанову на голосування, повідомив, що біля парламенту зібралися футбольні фанати і «обстановка досить напружена».


За проект постанови № 4202 проголосували 316 народних депутатів.

«Верховна Рада України, виражаючи суверенну волю Українського народу, постановляє негайно звільнити політв'язнів», - йдеться в постанові, оприлюдненій на сайті ВР.

Зокрема, на свободу повинні вийти Віталій Запорожець (засуджений на 14 років за вбивство дільничного міліціонера ); «васильківські терористи» Володимир Шпара, Сергій Бевз, Ігор Мосійчук, Андрій Білецький, звинувачений у вбивстві міліціонерів у Херсоні Андрій Наливайко, а також Ігор Михайленко; Віталій Княжеський; Віталій Применко; Антон Бойко; Антон Шамов; Дмитро Світанько; Олександр Радолов; Владислав Попович; Рустам Уразгельдіев; Сергій Ярмоленко; Андрій Бондаренко; Анатолій Попович; Ігор Ганненко; Віктор Смалій; Олег Однороженко.

МВС і Генпрокуратурі доручено «у зв'язку з відсутністю в діях» цих осіб складу злочину (правопорушення) невідкладно забезпечити припинення кримінальних та адміністративних справ проти них.

Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Нагадаємо, 2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд столиці підтримав версію держобвинувачення про те, що вбивство судді Шевченківського суду Зубкова було скоєно з помсти, оскільки раніше Зубков задовольнив позов нідерландської девелоперської компанії Gooioord BV про знесення будівлі, в якій проживала родина Павліченко. У підсумку Дмитро Павліченко був засуджений до довічного ув'язнення, а його син - до 13 років позбавлення волі.

Апеляційний суд Києва залишив у силі цей вирок, і в серпні сім'я Павліченко подала касацію до Вищого спецсуду.

Після вироку по Україні прокотилася акція «Свободу Павліченко». Організатори маршів і мітингів на підтримку батька і сина впевнені, що слідство було необ'єктивним, а більшість доказів сфальсифіковані.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.