Суд викрив «Руський Блок» у брехні

russ blok

 
12 травня Окружний адміністративний суд міста Києва продовжив розгляд справи за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «Руський блок». Представником позивача – Міністерства юстиції України – виступила заступник Міністра юстиції – керівник апарату Ганна Онищенко, повідомляють «Конфлікти і закони», посилаючись на прес-службу Мінюсту.


«На судовому засіданні було надано низку доказів, що партія та її представники здійснюють діяльність, спрямовану на порушення територіальної цілісності держави. Було доведено те, що представники відповідача не гребують навіть наданням недостовірних даних: зокрема, на неодноразові запитання суду, чи є у них офіційний сайт партії, вони зазначали, що такого немає. На цьому судовому засіданні Міністерство юстиції надало інформацію, яка підтверджує, що такий сайт існує і його засновником є Геннадій Басов, а також що на ньому викладається офіційна позиція самої партії, а не лише його як фізичної особи», - прокоментувала журналістам хід судового засідання Ганна Онищенко.

За її словами, представники відповідача під час судового засідання намагаються заперечити тепер ті висловлювання, які чітко чутно на відео, наданому суду. «Зараз вони кажуть, що такого не говорили», - резюмувала заступник Міністра юстиції – керівник апарату.

Наступний розгляд справи щодо заборони діяльності політичної партії «Руський блок» перенесено на 13 травня 2014 року, на 13 год. 00 хв.

Довідково:

Як відомо, відповідно до ст. 5 Закону України «Про політичні партії в Україні», діяльність політичної партії може бути заборонена, якщо вона спрямована на незаконну зміну територіальної цілісності, зміну державного устрою, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі і порушення прав та свобод людей.

Нагадаємо, 9 квітня 2014 року Міністерство юстиції України звернулось до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до політичних партій «Руська єдність» та «Руський блок» (про заборону діяльності політичних партій).

Окружний адміністративний суд міста Києва 30 квітня повністю задовольнив позов Міністерства юстиції України і заборонив діяльність політичної партії «Руська єдність».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.