У столиці засуджено п’ятьох викрадачів елітних автомобілів

darnickiy sud

 
Дарницький районний суд Києва оголосив вирок п’ятьом чоловікам, які упродовж двох років викрадали елітні автомобілі у столиці. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Дарницького району міста Києва.


Авто-крадії підшукували машини преміум-класу, що продавалися у мережі Інтернет, та домовлялись з власниками про зустрічі для проведення їх технічного огляду. Зловживаючи довірою потерпілих, головний виконавець злочинної схеми під різними приводами сідав за кермо автомобіля, тиснув на газ та рушав з місця у невідомому напрямку. Потім злочинці підробляли автомобільні номери та реалізовували їх іншим громадянам.

У такий спосіб зловмисникам вдалося заволоділи трьома «Toyota Prado», одним «Great Wall Hover» та «BMW-X5», спричинивши потерпілим збитків на суму майже 1 млн гривень.

За результатами досудового слідства, учасникам злочинів було пред’явлено обвинувачення у незаконному заволодінні транспортними засобами організованою групою осіб (ст. 289 КК України) та у пособництві (ст. 27 КК України).

Після тривалого судового розгляду суд погодився з доводами прокуратури Дарницького району, визнав усіх фігурантів справи винними у скоєнні вказаних злочинів та засудив головного виконавця до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а його пособника до 5 років позбавлення волі. Ще двоє злочинців отримали від 2 до 3 років іспитового строку в залежності від ролі, яку вони виконували в злочинній схемі. Одну особу взяли на поруки.

Окрім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих та зобов’язав засуджених відшкодувати завдані ними збитки.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.