КПУ продовжує навмисно затягувати процес розгляду справи про її заборону

sud kpu14

 
14 серпня 2014 року в Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося продовження попереднього розгляду справи за адміністративним позовом про заборону діяльності Комуністичної партії України.


Як відомо, відповідний позов Мін'юсту та Укрдержреєстру було подано 8 липня 2014 року.

Згідно з адміністративним позовом, КПУ вчиняє дії, спрямовані на зміну конституційного ладу насильницьким шляхом; порушення суверенітету і територіальної цілісності України; пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної ворожнечі; посягання на права і свободи людини, а також представники КПУ систематично звертаються із закликами до створення воєнізованих формувань.

Під час сьогоднішнього слухання до справи учасниками процесу було долучено нові пояснення та експертні висновки Київського науково-дослідного інституту (зокрема, висновки лінгвістів), якими підтверджується, що висловлювання лідера Компартії містили заклики до зміни територіального устрою насильницьким шляхом.

За словами Голови Державної реєстраційної служби України Ганни Онищенко, яка представляє сторону позивача, відповідач – Комуністична партія України - продовжує навмисно затягувати процес розгляду справи.

«Мова, перш за все, про чисельні клопотання фізичних осіб, які, прикриваючись тим, що вони є членами КПУ, хочуть долучитись до справи у якості третьої особи, що по суті затягує процес. Те саме можна сказати і про заяви народних депутатів, які хотіли долучитись до справи, не маючи жодної законної на те підстави», - наголосила Ганна Онищенко.

У попередньому судовому засіданні оголошено перерву. Про дату наступного засідання суд повідомить учасників процесу.

Нагадаємо, перше засідання Окружного адміністративного суду міста Києва відбулося 24 липня 2014 року, під час якого позивачі підтримали свої позовні вимоги та зазначили, якими доказами будуть їх обґрунтовувати. Тоді в попередньому судовому засіданні було оголошено перерву до 14 серпня 2014 року, протягом якої було витребувано інформацію від СБУ та ГПУ щодо кримінальних проваджень, які б обґрунтовувати позов про заборону Компартії.

Довідково:

Комуністична партія України була зареєстрована Міністерством юстиції України 5 жовтня 1993 року, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію № 505.

Згідно із Законом України «Про політичні партії в Україні», статтею 5, утворення і діяльність політичних партій забороняється, якщо їх програмні цілі або дії спрямовані на:

1) ліквідацію незалежності України;

2) зміну конституційного ладу насильницьким шляхом;

3) порушення суверенітету і територіальної цілісності України;

4) підрив безпеки держави;

5) незаконне захоплення державної влади;

6) пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової чи релігійної ворожнечі;

7) посягання на права і свободи людини;

8) посягання на здоров’я населення.

Згідно з частиною 2 вказаної статті політичні партії не можуть мати воєнізованих формувань.

Прес-служба Мінюсту України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.