Командира «Беркуту», який керував розстрілом майданівців, звільнили з-під варти

komandir berkutu

 
Генеральна прокуратура обурена рішенням Печерського райсуду м. Києва щодо звільнення з-під варти підозрюваного у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.


Слідчий суддя Печерського районного суду звільнив з-під варти командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві, який підозрюється у розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській в місті Києві. Підставою для звільнення стала наявність у підозрюваного у вчиненні особливо тяжких злочинів дружини, трьох дітей та квартири у місті Києві, а також його позитивної репутації. На думку суду, ці обставини є гарантією того, що підозрюваний не ухилятиметься від кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Генеральна прокуратура України обурена таким рішенням та розцінює позицію Печерського районного суду як таку, що сприятиме ухиленню від відповідальності підозрюваного у злочинах, за які передбачено покарання від 10 років до довічного позбавлення волі. З огляду на це, підготовлено апеляційну скаргу на зазначене рішення.

Як повідомлялось раніше, Генеральною прокуратурою України було закінчено досудове розслідування та розпочато ознайомлення потерпілих із матеріалами кримінального провадження стосовно командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві та двох його підлеглих, які спільно з іншими правоохоронцями вранці 20 лютого 2014 року, виконуючи злочинний наказ колишніх керівників держави, неправомірно застосували вогнепальну зброю та вчинили вбивство 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській у місті Києві.

У зв’язку із закінченням терміну тримання під вартою підозрюваних, слідчий звернувся до Печерського районного суду з клопотаннями про продовження строку тримання під вартою, враховуючи об’єктивні ризики можливості їх ухилення від слідства та суду.

Натомість, слідчий суддя, задовольнивши клопотання про продовження строку тримання під вартою двом підозрюваним, звільнив з-під варти їх командира, який згідно отриманих слідством даних керував розстрілом «майданівців».

Генеральна прокуратура України продовжує ознайомлення підозрюваних з матеріалами провадження для направлення обвинувального акту до суду.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.