Справу скандального будівництва «Монстра на Подолі-2» передано до суду

monstr 2

 
22 червня 2015 року о 14 год. 00 хв. Київський окружний адміністративний суд (м. Київ, вул. Командарма Камєнєва, 8 корп.1, суддя Кузьменко В.А.) розпочав слухання справи №826/8409/15 за позовом ГО «Громадський контроль і порядок» про визнання незаконною бездіяльності КМДА з приводу будівництва 11-поверхового торгівельно-офісного центру на перетині вулиць Набережно-Хрещатицька та Нижній Вал, яке стало відоме під назвою «Монстр на Подолі-2».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі ГО «Порядок і контроль».

Відповідачем у справі виступає Київська міська державна адміністрація, від якої вимагають зупинити скандальне будівництво. Проте сьогодні юристи КМДА та двох міських департаментів не з'явились в судове засідання.

«Така позиція виглядає дивною, оскільки Віталій Кличко неодноразово заявляв про боротьбу з незаконними забудовами.

11-поверховий офісно-торговий центр, що височіє над Подолом, порушує допустиму в цьому історичному районі висотність. Порушення «червоних ліній» може повністю блокувати будівництво транспортної розв'язки в цьому місці», - відзначив голова громадської спілки «Громадський контроль і порядок» Дмитро Овсій, який виступає у справі позивачем.

Нагадаємо, що забудова відбувається в історичному ареалі міста, однак в управлінні охорони культурної спадщини КМДА на запит громадськості не змогли надати історико-місто вічного обґрунтування - документа , який підтверджує, що проект будівлі узгоджений у встановленому порядку і не буде спотворювати архітектурний вигляд Подолу.

Забудову здійснює ТОВ «Енергоінвест», який пов'язують з російським олігархом Валерієм Коротковим.



Коментарі

  +0 #1 zaza 22 июн. 2015 г., 22:06:07
ребятки не будьте наивными,то ли клячко имеет с этих строек маленький гешефт,то ли его партийцы,а вы на него уповаете.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.