Київський апеляційний суд відхилив усі клопотання захисту Мосійчука

apel mosiychuk1

 

Апеляційний суд Києва почав розглядати апеляцію на арешт депутата Верховної Ради України із фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука, повідомляє прес-служба депутата. Про це інформує radiosvoboda.org.


На початку засідання захист підозрюваного заявив кілька клопотань, зокрема про виклик до суду як свідків голови парламенту Володимира Гройсмана, в.о. керівника регламентного комітету Павла Пинзеника і керівників фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч» Юлії Тимошенко й Олега Березюка. На думку захисту, їхні свідчення доведуть незаконність ухвалення постанови про зняття недоторканності з Мосійчука.

«Розпочалось судове засідання по оскарженню мого запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. В залі знову неадекватна кількість охорони. Особливо незрозуміло, чому так пильно прикривають від журналістів і громадськості прокурорів Капишін, Наливайко і Попова», - написав Ігор Мосійчук на своїй сторінці у Фейсбук.

apel mosiychuk2

Крім того, захист просив викликати до суду свідка Дмитра Корчинського – для надання пояснень щодо подій в Приморському суді Маріуполя, де Мосійчука звинувачують у побитті судді. Адвокати також просять допитати «майора СБУ Мицика – щоб він дав роз’яснення щодо проведення ним негласних слідчих дій щодо народного депутата України Мосійчука до ухвалення рішення про зняття з нього недоторканності».

Усі ці клопотання суд відхилив.

Нагадаємо, Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди. 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

18 вересня суд вирішив арештувати Мосійчука на два місяці. Він у відповідь оголосив голодування.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.