За апеляційною скаргою прокуратури столичній громаді повернуто земельну ділянку на горі Щекавиця

apelyats sud

 
Апеляційний суд м. Києва задовольнив апеляційну скаргу прокуратури міста та визнав обґрунтованими позовні вимоги прокуратури Шевченківського району столиці щодо визнання незаконним передачі під житлову забудову земельної ділянки, що має особливий статус пам'ятки історії та культури.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

У 2009 році рішенням Київради земельну ділянку на вул. Олегівській у Шевченківському районі столиці було надано в оренду фізичній особі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Прокурором у суді доведено, що вказане рішення, а також укладений на його підставі договір оренди, не відповідають вимогам земельного законодавства. Крім того, встановлено, що земельна ділянка розташована в межах пам’ятки археології гори Щекавиця та належить до земель історико-культурного призначення, де діє обмежений режим забудови.

Зважаючи на це, прокуратура району заявила позов до суду щодо визнання протиправними та скасування рішення Київради та договору оренди.

Шевченківський райсуд столиці у задоволенні позову відмовив. Натомість суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.



Коментарі

  +0 #1 Erhfbytw 1 дек. 2015 г., 17:40:56
А никого не интересует, за какую сумму судьи Шевченковского суда тупо отказались видеть, что Щекавица - исторический и культурный памятник? Какая сумма заслепила им глаза?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.