У суді Ігоря Мосійчука оголошено перерву - до Водохреща

mosiychuk vodohrescha

 
На сьогоднішньому засіданні Печерського суду повинно було розглядатись одне із двох, по суті однакових, клопотань ГПУ щодо міри запобіжного заходу для Ігоря Мосійчука у вигляді утримання його під вартою.


Проте, у зв'язку зі створенням Національного антикорупційного бюро розслідувань, захисники Ігоря Мосійчука звернулись до суду з клопотанням повернути обидва клопотання ГПУ назад заступнику начальника Головного слідчого управління ГПУ Кізю та прокурору ГПУ Наливайку для визначення їх підслідності згідно вимог КПК. Оскільки створення Національного антикорупційного бюро розслідувань призводить до відповідних змін в повноваженнях і структурній підзвітності як самого НАБУ, так і ГПУ, а тому до остаточного визначення порядку їх роботи не можливо розглядати жодні їх клопотання.

Суддя Цокол не стала розглядати дане клопотання без присутності Ігоря Мосійчука, але зобов'язала представників ГПУ на наступне засідання надати довідку про їх оновленні повноваження, що підтвердить або заперечить законну можливість подання ними клопотань щодо обрання міри запобіжного заходу.

У судовому засіданні оголошено перерву до 12:30, 19 січня 2016 року.

Символічно, що це засідання відбудеться на свято Водохреща, у другу річницю початку боїв на Грушевського під час Революції Гідності, повідомляє прес-служби народного депутата Ігоря Мосійчука.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.