Ощадбанк виграв суд у бенефіціара Дельта Банку Лагуна

delta laguna1

 
Державний Ощадбанк зібрався стягнути кошти з бенефіціара Дельта Банку Миколи Лагуна. Печерський районний суд Києва 12 березня задовольнив позов Ощадбанку до Миколи Лагуна про стягнення з нього як з фінансового поручителя Дельта Банку заборгованості в сумі 3 млрд грн. Про це повідомляє delo.ua.


«Ощадбанк проводить комплекс заходів щодо стягнення заборгованості ПАТ «Дельта Банк». Зроблено важливий крок у цьому напрямку. Як уже повідомлялося раніше, ПАТ «Ощадбанк» ініціювало судовий процес по стягненню всієї суми заборгованості Дельта Банку з його фінансового поручителя Миколи Лагуна, який до того ж є фактичним кінцевим бенефіціарним власником банку-банкрута. Відразу ж після набрання рішенням суду законної сили Ощадбанк звернеться до Державної виконавчої служби з метою його примусового виконання і погашення заборгованості», - повідомив Ощадбанк.

Державна фінустанова звернулася до суду з вимогою стягнути з Лагуна 948 млн грн, $111 млн і 12,4 млн євро. У забезпечення позову Ощадбанку суд ще 2 лютого наклав арешт на майно Миколи Лагуна: моторний човен, автомобілі Porshe, Bentley, Mercedes-Benz, трейлер Shore Lander.

Власник Дельта Банку подавав на Ощадбанк зустрічний позов про визнання договору поруки недійсним, але безуспішно.

Як повідомлялося, 2 березня 2015 року НБУ визнав Дельта Банк неплатоспроможним, після чого в цій фінустанові розпочала роботу тимчасова адміністрація.

2 жовтня 2015 року НБУ прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідації Дельта Банку.

Даний банк контролювався бізнесменом Миколою Лагуном.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.