Сергія Крайняка залишили під вартою

sergiy kraynyak

 
Апеляційний суд міста Києва вкотре залишив захисника Конституції, волонтера Сергія Крайняка під вартою. Троє суддів під головуванням І. Рибака вирішили залишити 22-річного активіста у СІЗО, незважаючи на необґрунтованість підозри та ризиків. Перед засіданням побратими Сергія Крайняка провели акцію біля суду, під час якої запалили димову шашку на знак того, що цей піротехнічний засіб не є злочином. Нагадаємо, саме у підпалі шашки звинувачують активіста.


Про це повідомляє сайт «Комітет визволення політв’язнів», передають «Конфлікти і закони».

Під час самого засідання адвокат Юлія Попік підкреслила, що рішення Европейського суду з прав людини засуджують тривале тримання під вартою з підстав самої лише тяжкости звинувачення. Тим більше, що підозра не є обґрунтованою, а клопотання прокурора про продовження арешту містить факти, що свідчать на користь захисту, а не обвинувачення. Натомість захисника звинуватили у неповазі до вітчизняного законодавства.

Показовим є той факт, що суд відмовився розглядати клопотання про взяття на поруки Сергія Крайняка депутатами фракції ВО «Свобода» у Київраді. У своєму виступі арештований волонтер акцентував увагу суду на тому, що його перебування за ґратами – забаганка слідства, яке насправді не проводить з ним жодних слідчих дій вже 8 місяців. Тож той час, що юнак міг би витратити на навчання у магістратурі та роботу на родинній аграрній фермі, просто змарновано.

По завершенню засідання, конвоїри, виводячи Сергія Крайняка із зали суду, поводилися агресивно та фактично скоїли напад на присутніх громадян. Правоохоронці застосували силу через, що кілька осіб отримало тілесні ушкодження. Крім того, поліціянти спробували затримати учасника російсько-української війни, депутата Київської міської ради свободівця Володимира Назаренка.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.