Суд над «торнадівцями» знову проходить у закритому режимі

obolon tornad2

 

Засідання відбувається в закритому режимі в Оболонському районному суді столиці. До охорони громадського порядку під адміністративною будівлею залучені працівники поліції та Національної гвардії України. Усього там несуть службу близько тисячі правоохоронців, які забезпечують пропускний режим. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


За інформацією «Українських новин», більше 50 активістів пікетують будівлю Оболонського райсуду Києва з вимогою проведення відкритого судового засідання у справі обвинувачених в злочинах в зоні АТО колишніх бійців роти міліції «Торнадо».

obolon tornad1

obolon tornad3

Серед протестуючих - депутат Верховної Ради Семен Семенченко (фракція «Об'єднання» Самопоміч») та голова Проводу Добровольчого руху ОУН Микола Коханівський.

obolon tornad4

obolon tornad5

Активісти, більшість з яких одягнені у футболки з символікою батальйону «Донбас», тримають в руках державні прапори.

ЗМІ не допустили на засідання, як було обіцяно раніше.

Як відомо, бійці «Торнадо» вже почали називати імена політиків з уряду Гройсмана, які приїздили інкогніто на переговори до сепаратистів. Прізвища політиків тримаються в найсуворішому секреті, щоб ці люди залишалися в Україні і не робили спроби ховатися від слідства, а також - до повної перевірки отриманих фактів.

Бійці «Торнадо» почали розповідати слідству про факти, які раніше не розголошувалися.

«Торнадовці», за їхніми словами, виконували різні накази від нині діючих представників влади і супроводжували в зоні АТО народного депутата, в тому числі і для переговорів на непідконтрольній території з представниками луганських і донецьких бойовиків.

Два бійці батальйону повідомили, хто саме з чиновників їм віддавав наказ щодо забезпечення охорони і перебування на території АТО одного з народних депутатів. Ця людина сьогодні працює в уряді Гройсмана. «Торнадівці» забезпечували охорону при пересуванні цієї людини по окупованій території і для участі цієї особи у зустрічі з сепаратистами «ДНР/ЛНР».

«Торнадівців» звинувачують у викраденні людей, тортурах, насильстві та ін.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції Києва, на цей час до Оболонського управління поліції доставили двох осіб (затриманих сьогодні – ред.), які були активними учасниками подій, що відбувалися під стінами Оболонського суду 2 серпня. Правоохоронці встановлюють їхні анкетні дані.

obolon tornad6

obolon tornad7

Як відомо, 2 серпня активісти, журналісти та нардепи намагалися потрапити на закрите засідання Оболонського суду по справі «торнадівців» і вимагали відкритого судового процесу над добровольцями. Під час спроб пройти до суду спецназівці побили активістів, журналістів та нардепів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.