У Подільському суді розпочнеться розгляд «Справи 31 серпня» - захисників Конституції

dovidka

 
Про це повідомляє на своїй сторінці Фейсбук Артем Фурманюк - один із того півтора десятка людей, які протестували проти внесення змін до Конституції щодо особливого статусу Донбасу:


«13 вересня о 9:00 в Подільському райсуді м. Києва (вул. Хорива, 21, кабінет №19, головує суддя Василь Бородій) відбудеться перше судове засідання по суті «Справи 31 серпня».

Судитимуть півтора десятка людей, яких влада намагається призначити винними в «масових заворушеннях» біля стін Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Серед них і я.

Доказової бази у слідства - нуль, всі «докази» грунтуються на «свідченнях» співробітників міліції. Про це я докладно писав у своїй статті «Справа 31 серпня» як доказ провалу реформи МВС: http://resonance.in.ua/sprava-31-serpnya-yak-dokaz-provalu…/.

Паралельно тривають суди як мінімум по ще двох учасниках тих подій - Ігорю Гуменюку та Сергію Крайняку, яких звинувачують у теракті, тобто в здійсненні вибуху, який, за версією слідаків, призвів до смерті 4 службовців Нацгвардії. Обидва вони досі перебувають за гратами.

Організатори ж масових заворушень до цих пір вважаються мусарськими пінкертонами за «невстановлених осіб». Саме такий епітет зустрічається в обвинувальному акті, що був пред'явлений нам раніше.

Нещодавно наробив багато шуму сюжет одного з телеканалів, в якому один з товаришів по службі загиблих в той трагічний день нацгвардійців визнається на камеру в тому, що він не вірить у причетність Гуменюка та Крайняка до вибуху гранати: https://www.youtube.com/watch?v=LjMJ0C874LU

Нагадаю, що в день трагедії чоловік з найближчого оточення Авакова, а, за сумісництвом, народний депутат від НФ і позаштатний радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що у одного з убитих було кульове поранення серця http://www.pravda.com.ua/news/2015/08/31/7079654/. Як з'ясувалося трохи пізніше, мова йшла про загиблого нацгвардійця Ігоря Дебріна з Херсонщини. Шеф Геращенко Аваков поспішив заявити, що в серці все ж таки був осколок, а не куля.

dovsika1

dovsika2

Пропоную вашій увазі ознайомитися з даними з медичної карти, яка додавалася до протоколу огляду трупа вбитого Дебріна. У діагнозі чорним по білому прописано, що смерть наступила від «осколкових пораненнь правого пліча, грудної клітки справа, правої стопи, лівої стопи» та наскрізного (!) поранення серця. Ні про який осколок, що застряг в серце, як заявляв Аваков, в медкарті не згадується. Що ж то за такі бронежилети були в той день на загиблих та їхніх товаришах?! Сьогодні службовці Нацгвардії одягають на масові акції броники класу 5+. А тоді які були? Можливо, хтось з самого верху не був зацікавлений, щоб бійці в той день були добре захищені?..

До речі, протокол огляду тіла невинно убієнного Дебріна і довідка з його медкарти були одними з тих документів, які, за версією слідства, нібито підтверджували мою вину і обгрунтовували моє трьохмісячне перебування під вартою.

Раніше я не міг опублікувати цієї довідки, так як ці дані в той час були таємницею слідства. Але на питання журналістів я вже тоді відкрито говорив з клітки в залі суду (https://www.youtube.com/watch?v=V1zli5hLmT4), що не виключаю, що відповідь на питання, хто винен в провокації під Верховною Радою, варто шукати в тій площині, що і відповідь на питання, чому пан Пашинський був застуканий активістами Майдану зі снайперської гвинтівкою невдовзі після розстрілу Небесної сотні: https://www.youtube.com/watch?v=xpTpvdRKFIg. У будь-якому випадку, все, що відбулося тоді і 31.08.2016 також, зіграло на руку виключно нинішній владі.

Також цікаво, що саме говорив в ті дні з цього приводу журналіст-розслідувач Володимир Бойко. Рекомендую до перегляду: https://www.youtube.com/watch?v=ko2JLNmRkrA.

Додам ще, що в численних розмовах з моїми конвоїрами, саме нацгвардійцями, в вересні та жовті 2015-го я не раз чув розмови про те, що кульові поранення 31 серпня все ж таки мали місце.

У будь-якому випадку все це викликає питання, відповідей на які доблесні поліцейські шукати вперто не хочуть. Їм набагато зручніше повісити це все на нас».

Артем Фурманюк, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.