ВРЮ вирішила внести подання про звільнення судді Оксани Царевич - за порушення присяги

tsarevich zvilnennya

 
Вища рада юстиції на засіданні 15 вересня 2016 року розглянула дисциплінарну справу стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Царевич Оксани Ігорівни. Про це повідомляє прес-служба Вищої Ради Юстиції, передають «Конфлікти і закони».


30 червня 2016 року Вищою радою юстиції відкрито дисциплінарну справу стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Царевич О.І. за заявою Лугової Ольги Миколаївни та заявою прокурора Печерського району міста Києва Волошина Романа Федоровича, які надійшли до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції(далі – ТСК) у грудні 2014 року. Оскільки ТСК не встигла прийняти рішення за зазначеними заявами, то у травні 2016 року після закінчення своїх повноважень Комісія передала їх до Вищої ради юстиції.

У заявах Лугова О.М. та прокурор Печерського району міста Києва Волошин Р.Ф. зазначили, що суддя Царевич О.І. прийняла рішення про накладення адміністративних стягнень на осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності Законом «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на підставі статті 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У зв’язку із цим суддя підлягає перевірці.

Під час перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Миколою Гусаком, встановлено, що суддею Царевич О.І. розглянуто низку справ, в яких громадяни визнані винними у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 122-2 КУпАП (невиконання водіями вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу).

Микола Гусак зауважив: «При існуванні презумпції невинуватості, яка поширюється і на склад адміністративного правопорушення у справах, що розглянуті суддею Царевич О.І., заперечення особами, які притягались до відповідальності, викладених в протоколах обставин, не спростовані судом…»

«Таким чином, допущені суддею Царевич О.І. грубі порушення законодавства можуть викликати сумнів у її об'єктивності, неупередженості, незалежності, чесності, сумлінності та справедливості, крім того, порочити звання судді, що є порушенням присяги», – підсумував М.Гусак.

За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку з порушенням присяги.

Як повідомив Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, таке рішення ухвалила більшість членів ВРЮ: «за» проголосували 13 членів Вищої ради юстиції, «проти» – двоє.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.