​ВАКС закрив кримінальні провадження за обвинуваченням екс-голови НАЗК та екс-голови Держаудитслужби у зв'язку із закінченням строків давності

У вівторок, 26 травня, у Вищому антикорупційному суді відбулось судове засідання за обвинуваченням колишньої голови Національного агентства з питань запобігання корупції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 (недостовірне декларування) Кримінального кодексу України.


22 травня 2020 року обвинувачена подала до суду клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності та закриття справи у зв'язку із закінченням строків давності, прокурор не заперечував проти вказаного клопотання.

Нагадаємо, досудове розслідування за фактом недостовірного декларування правоохоронні органи розпочали у жовтні 2017 року. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду наприкінці листопада 2019 року.

Зважаючи на те, що строки для притягнення до кримінальної відповідальності закінчилися у квітні 2020 року, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання обвинуваченої, звільнила її від кримінальної відповідальності і закрила кримінальне провадження.

Днем раніше, 25 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням екс-голови Державної аудиторської служби України через завершення строків давності притягнення її до кримінальної відповідальності. Колишню очільницю Держаудитслужби обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації (стаття 366-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, дане кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 4 січня 2017 року. До Вищого антикорупційного суду провадження надійшло 11 вересня 2019 року.

За версією слідства, протягом 2015-2016 років колишня голова Держаудитслужби не зазначила в декларації відомості про свого колишнього чоловіка, а від так не задекларувала його доходи, належне йому нерухоме майно, транспортні засоби тощо. За версією сторони обвинувачення, попри розірвання шлюбу суб'єкт декларування та її колишній чоловік фактично продовжували спільно проживати, були пов'язані спільним побутом та мали взаємні права та обов'язки, що носили характер сімейних.

Під час судового засідання обвинувачена подала клопотання про звільнення її від відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України, у зв’язку із закінченням строків давності. Це клопотання судом задоволено.

Крім того, судді скасували накладений ухвалою Солом’янського районного суду міста Києва від 25 січня 2018 року арешт на майно, яке перебуває у власності екс-чиновниці. Їй також скасували запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Повний текст ухвали буде проголошено 29 травня 2020 рокуц о 14:00.

За матеріалами «Судова влада України»

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.