Розглядаючи справу Луценко, суддя керувався вказівками Адміністрації Президента?

Сьогодні, 27 травня, у Печерському районному суді м. Києва відбулося найрезонансніше судове засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Хронологію подій, які відбувалися в суді, подаємо за інформацією сайту "Народна самооборона":
 


11.05. У Печерському районному суді м. Києва розпочалося судове засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
У залі суду присутні адвокати Ю.Луценка - Ігор Фомін, Володимир Орлов, Олексій Баганець.
 
Також у залі - дружина Ірина та син Олександр, народні депутати, соратники.
 
Пресу допустили до зали суду.
 
11.15 Луценко вже знав свій вирок
 
Юрій Луценко перед початком судового засідання заявив, що Генеральна прокуратура уже підготувала йому вирок суду у вигляді 8 років позбавлення волі.
 
«Я точно знаю, що обвинувальний вирок вже написаний. Там написаний термін – 8 років», - сказав він і наголосив, що цей вирок написаний «Генпрокуратурою під диктовку Адміністрації Президента».
 
Ю.Луценко наголосив також, що на кожне обвинувачення у нього є неспростовні докази, які підтверджують його невинуватість.
 
11.45. Луценко попросив відкласти суд
 
Юрій Луценко попросив Печерський районний суд відкласти розгляд його справи по суті у зв'язку з болями в спині. Відповідне клопотання він заявив під час засідання суду.
 
Він повідомив, що його дуже рано привезли до суду, він нічого не їв і просидів близько 5 годин.
 
«У мене болить спина, оскільки я довгий час провів в клітці. Я не можу сидіти і прошу завершити засідання через стан здоров'я», - сказав Луценко.
 
Він додав, що просить наступного разу привозити його до суду за годину до початку засідання.
 
Він вважає, що доставка його до суду за 5-6 годин до початку засідання свідчить про жорстоке поводження з ним.
 
11.53. Колегія суддів під головуванням судді С. Вовка пішла в дорадчу кімнату
 
Юрій Луценко зробив заяву про відведення судді Сергія Вовка.
 
Екс-міністр пояснив причину: «Суддя Вовк на минулому засіданні відмовив мені в суді присяжних. Вважаю, що ненадання такого права - це посадовий злочин. Я буду звертатися до відповідних органів, щоб вони розглянули можливість порушення кримінальної справи».
 
Луценко зазначив, що суддя Вовк також бере участь у справах опозиціонерів, зокрема Іващенка, Діденка і Макаренка.
 
Також Ю.Луценко висловив сумнів у професіоналізмі судді Сергія Вовка. «Я знаю, що суддя Вовк давав пояснення кваліфікаційній комісії у Вищій Раді юстиції. Це наштовхує мене на думку про його відповідність даній посаді, а також ще раз підтверджує політичне замовлення моєї справи і її виконання суддею Вовком», - наголосив Луценко.
 
Юрій Луценко також процитував відому справу «Харченко проти України», яка була виграна у Європейському суді. У цій справі судді у справі Харченка допускали такі ж помилки, як і суддя Вовк 23 травня, а саме не було встановлено кінцевий термін утримання під вартою.
 
Ю.Луценко додав, що з такої ж причини у СІЗО по всій території України в очікуванні перебувають понад 35 тисяч заарештованих до винесення вироку суду.
 
Луценко також звернувся до колегії суддів про відміну арешту або ж попросив вказати йому обґрунтовану законну причину утримання його під вартою та кінцевий термін арешту.
 
Адвокати Юрія Луценка підтримали цю заяву свого підзахисного.
 
13.43. Суддя Вовк «проколовся»!
 
Після досить тривалої перерви головуючий суддя Вовк відмовив Юрію Луценку у його клопотанні про відведенні у справі судді Вовка.
 
«Законодавство визначає виключний перелік підстав для відводу суддів. Таких підстав у заяві Луценка не було», - зазначив Вовк.
 
Зачитуючи дане рішення, суддя Вовк зауважив, що «не отримував вказівок від заступника голови Адміністрації Президента».
 
Юрій Луценко відразу зробив зауваження: «Я не називав конкретних осіб, не говорив, що це був заступник глави АП! Я назвав замовника – Адміністрацію Президента».
 
«Отже, Ви знаєте більше, ніж я!», - звернувся Луценко до Вовка.
 
13.53. Суд перенесено на 9 червня
 
Суд у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесено на 9 червня 2011 року на 10 годину ранку.
 
Причина – відсутність на засіданні суду адвоката водія у зв’язку із участю в іншому судовому засіданні.
 
Представники МВС та прокуратури змушені були погодитися із тим, що заслуховувати справу при відсутності одного з адвокатів неможливо.
 


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.