Процес над Луценко: суд не довго перебував у залі

26 жовтня о 9.15 ранку Печерський районний суд міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжив розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що суд продовжує допит свідків з боку обвинувачення і вже були допитані двадцять два із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
Минуле судове засідання 25 жовтня 2011 року тривало 15 хвилин.
 
Через відсутність прокурора Віктора Клименка та адвокатів двох підсудних - Олега Павлєнова та Володимира Тарасенка, судове засідання було перенесено.
 
9:20 Судді не довго були в залі
 
Судова колегія у складі трьох суддів на чолі із Сергієм Вовком зайшла до судової зали.
 
У залі відсутні адвокати Ю.Луценка - Ігор Фомін і Володимир Орлов, а також адвокат Л.Приступлюка - Сергій Поліщук.
 
Олексій Баганець, захисник екс-міністра, заявив клопотання про перенесення судового засідання через відсутність трьох адвокатів.
 
Юрій Луценко наголосив, що не вважає за можливе розгляд справи без адвоката Ігоря Фоміна, оскільки він є керівником групи його захисту.
 
Головуючий суддя Вовк звернувся до Луценка і запитав у екс-міністра, як він ставиться до того, що його адвокати надають перевагу іншим підзахисним.
 
«Ваша честь, у нашій країні клієнтів, які можуть оплатити річну роботу адвокатів виключно на своєму процесі - дуже мало. Та всі вони не притягуються до відповідальності, оскільки є соратниками Януковича. Всі інші нормальні люди можуть оплатити лише частково необхідний дохід. Це стосується і мене. Тому вони, звичайно, працюють не тільки на моєму процесі, а й на інших», - підкреслив Юрій Луценко.
 
Суддя запитав, чи погоджується Луценко із цим.
 
«Якщо знайдеться спонсор, який оплатить роботу моїх адвокатів, що дозволить їм не вести роботу в інших судах, то, звичайно, це може бути переглянуто, але в цій ситуації закон один для всіх. Підзахисні Фоміна чи Поліщука мають такі ж права, і їхні судові процеси мають такий же пріоритет, як і наш. Можливо, для замовників моєї кримінальної справи наш процес є унікальним, та для адвокатів він є рядовим процесом», - наголосив Луценко.
 
Він також нагадав, що адвокати попереджали про неможливість бути на розгляді справи завчасно.
 
Прокурор Дмитро Лобань заявив, що це вже «другий зрив судового засідання через захист, неявка якого перешкоджає розгляду справи».
 
У відповідь Баганець запропонував скласти графік судового процесу, який захисники могли б показати суддям у інших справах, які ведуть адвокати, для узгодження.
 
Суддя Вовк не оголосив такого списку, але зазначив, що справа зазвичай слухається в першій половині робочого дня.
 
Олексій Баганець також нагадав, що законодавство України категорично забороняє адвокатам відмовлятися від своїх підзахисних. Він повідомив, що це можливо лише у двох випадках: при недостатній професійній підготовці або наявності підстав для самовідводу.
 
«За 32 роки моєї роботи в органах прокуратури я не пам'ятаю, щоб процеси призначалися судом з дня на день», - сказав захисник.
 
Порадившись на місці і врахувавши відсутність адвоката С.Поліщука, суд ухвалив рішення про перенесення судового засідання на четвер, 27 жовтня, на 9:10 ранку.
 
За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.