У суді над Луценко свідки повідомили, що нічого не знають про злочин екс-міністра

4 листопада о 8.10 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжила розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що суд продовжує допит свідків з боку обвинувачення і вже були допитані тридцять із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
На минулому судовому засіданні протягом години суд встиг допитати двох свідків, працівників Апарату міністра МВС.
 
Свідок Алла Щербак повідомила, що із міністром Луценком напряму не спілкувалася, з Л. Приступлюком не була знайома. За словами свідка, помічник міністра – це самостійна одиниця, яка виконує своє коло завдань. У суді вона також заявила, що ні міністр Луценко, ні треті особи від його імені будь-які незаконні вказівки їй не надавали.
 
Свідок Дмитро Максимов також зауважив, що помічник міністра – це самостійна одиниця в Апараті, і особисто міністр може поставити співробітнику будь-яке завдання. Він також заявив, що незаконних вказівок від міністра Луценка не отримував. Особисто із Л.Приступлюком свідок не був знайомий.
 
За словами свідка, на допиті під час досудового слідства його запитували про те, які функціональні обов’язки виконував Л.Приступлюк, «які чутки в міністерстві ходили, які не ходили», що викликало і здивування, і сміх серед присутніх. Свідок Максимов також зазначив, що порядку представлення нових працівників в Апараті міністра не існує.
 
Юрій Луценко заявив, що це питання було спеціально для сторони обвинувачення, аби прокурори не маніпулювали показами свідків.
 
Коментуючи судове засідання, адвокат Ігор Фомін сказав, що «фактично, допит цих свідків зводився до того, що вони розповіли суду про свої функціональні обов’язки».
 
Суд продовжить сьогодні допит свідків. Скільки їх буде і хто саме – стороні захисту невідомо.
 
8:30 Судді вчергове запізнилися
 
Судове засідання почалося із затримкою на 10 хвилин через запізнення суддів.
 
На початку судового засідання також відсутні захисники Ігор Фомін та Ірина Луценко.
 
Однак суддя Сергій Вовк вирішив продовжувати розгляд справи без відсутніх.
 
«Враховуючи те, що Фомін - голова мого захисту, його відсутність вплине на якість мого захисту», - зазначив Луценко.
 
«Правда, якщо свідки будуть такі ж, як минулого разу, можна взагалі без захисту проводити засідання. Прокуратура продовжує займатися тільки демонстрацією свідків, замість того, щоб від них щось почути», - зауважив Луценко.
 
Захист нагадав, що на засіданні вкотре відсутній і потерпілий у справі.
 
Суд перейшов до допиту тридцять першого свідка у справі – Юлії Гладченко, яка в грудні 2005 року була призначена в Апарат Міністра на посаду головного інспектора, де працює й досі.
 
Свідок Ю.Гладченко повідомила суду, що Леоніда Приступлюка ніколи не бачила, але знала з розмов, що він був водієм екс-міністра.
 
Захисник Олексій Баганець запитав у свідка про те, чи відомо їй щось про злочин його підзахисного.
 
Ю.Гладченко відповіла, що їй нічого не відомо.
 
Також, відповідаючи на запитання Ю.Луценка, свідок зазначила, що не отримувала особисто від нього письмових доручень. Проте отримувала усні і письмові вказівки щодо роботи від керівника Апарату міністра.
 
Вона наголосила на тому, що їй нічого не відомо про злочин екс-міністра Ю.Луценка, і вважає, що Л.Приступлюк виконував свої обов’язки.
 
Захисник екс-міністра поставив свідку останнє запитання про те, хто їй приніс повістку до суду.
 
«Працівники міліції принесли повістку на роботу», - повідомила свідок Юлія Гладченко.
 
Ю. Луценко процитував свідку Гладченко її слова, записані в «Обвинувальному висновку», де свідок нібито говорить, що провина Луценка повністю доведена.
 
«Враховуючи це, я вас хочу запитати, що вам відомо про злочин Луценка», - запитав екс-міністр.
 
«Мені про злочин Луценко нічого не відомо», - ще раз підтвердила вона.
 
Враховуючи, що свідок нічого по суті справи повідомити не може, її відпустили.
 
8:50 Тридцять другий свідок допитується
 
Після швидкого допиту попереднього свідка, судді перейшли до тридцять другого свідка у справі – Валерія Хоменка.
 
Свідок В.Хоменко повідомив, що з грудня 1999 року по квітень 2007 року працював на посаді начальника Автогосподарства Міністерства внутрішніх справ України.
 
За службовими автомобілями Міністра внутрішніх справ України Ю.Луценка в період його перебування на посаді з 2005 по 2007 рік був закріплений водій Приступлюк Л.В, який в штаті автогосподарства не рахувався.
 
За словами свідка, починаючи ще з часів керування відомством Юрієм Кравченком, водії керівників міністерства працювали в інших підрозділах цієї силової структури, а не в автогосподарстві. Крім того, чинними нормативними актами МВС не заборонялося, щоб приблизно 80-100 автомобілів автогосподарства були закріплені і використовувалися працівниками інших служб управлінь і департаментів.
 
Також свідок зауважив, відповідаючи на запитання захисту, що будь-який водій міністерства, який не мав відповідного допуску секретності, не міг заїхати на територію автогосподарства.
 
«Звичайно, що не міг. Я таких випадків не знаю», - сказав свідок Хоменко.
 
Він також наголосив, що жодного разу не отримував незаконних вказівок ні від міністра Луценка, ні від третіх осіб із посиланням на міністра.
 
Свідок Валерій Хоменко також зазначив, що особа, яка вчора ввечері вручила йому повістку в суд, не представилася.
 
10:10 Короткі засідання стають звичними?
 
Після короткого допиту двох чергових свідків головуючий суддя С.Вовк прийняв рішення оголосити перерву до понеділка, 7 листопада 2011 року, до 9:10 ранку.

За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.