Зігнані на суд Департаментом МВС свідки продовжують свідчити на користь Луценко

10 листопада о 10:30 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжила розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що суд продовжує допит свідків з боку обвинувачення і вже були допитані тридцять сім із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
На минулому судовому засіданні суд встиг допитати двох свідків і розглянути-відхилити клопотання сторони захисту.
 
Свідок Олександр Пантелишин, який виконував обов'язки начальника Департаменту тилового забезпечення, повідомив, що знав Л.Приступлюка як водія міністра Луценка, а пізніше і як помічника міністра. При його оформленні були подані всі документи, що були належним чином оформлені. Свідок також зауважив, що «водій біля міністра повинен мати доступ до секретності і має бути помічником міністра». Пантелишин також повідомив, що автомобілі міністра відрізнялися від інших автомобілів автогосподарства наявністю спецзв’язку, водіями міністрів завжди були офіцери інших підрозділів, оскільки вони мали доступ до секретності.
 
«Я не знаю, чи маю право так говорити у суді, але вважаю, що міністр Луценко не винен!», - заявив свідок Олександр Пантелишин і додав, що «від Луценка ніяких злочинних розпоряджень, наказів чи доручень не отримував».
 
Свідок Анатолій Юхименко, водій міністра Луценка у 2005-2006 роках на посаді старшого оперуповноваженого, виконував обов’язки водія одночасно із Приступлюком. Свідок повідомив, що на автомобілях міністра була встановлена спецапаратура – спецзв’язок. Він додав, що проходив навчання та інструктаж для користування спецапаратурою в СБУ. Свідок також уточнив, що злочинних наказів не отримував ні від екс-міністра, ні від третіх осіб із посилання на нього. А.Юхименко повідомив, що він зараз працює в Автогосподарстві МВС за вільним наймом. Повістку до суду йому приніс працівник Департаменту внутрішньої безпеки МВС.
 
Головуючий суддя С.Вовк розглянув клопотання захисту про примусовий привід свідків по першому епізоду кримінальної справи до суду, які або не з’являються, або ж не викликаються.
 
«У частині, яка стосується приводу свідків, суд не бачить необхідності. Щодо викликів свідків за списками, то суд буде приймати всі необхідні заходи», - зазначив суддя Вовк.
 
Юрій Луценко пригрозив прокуратурі, що оприлюднить показання свідків першого епізоду разом з їх досудовими свідченнями. «І тоді не тільки журналісти, які тут присутні, але і всі, і Кузьмін, і Пшонка зможуть порівняти покази свідків і все побачити», - наголосив Луценко.
 
«Я маю право викликати свідків обвинувачення, щоб хоч хтось мене звинуватив. Дайте тих свідків, яких сторона обвинувачення і визначила», - зазначив Луценко.
 
Проте суддя Сергій Вовк відхилив клопотання, пообіцявши вживати усі дії щодо виклику осіб відповідно до їх послідовності.
 
10:40 Луценко привітав всіх зі святом
 
Судова колегія на чолі з С. Вовком вчасно почала чергове судове засідання.
 
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, увійшовши до зали засідань, привітав присутніх зі святом (раніше - День міліції в СРСР, а нині - День міліції в Росії). Луценко жартома зауважив, що між радянським і українським Днем міліції 40 днів.
 
Суд перейшов до допиту 38-го свідка у справі екс-міністра - Костянтина Сидоренка.
 
Свідок повідомив, що восени 2004 року він перевівся на роботу в загін спеціального призначення «Кобра» при Міністерстві внутрішніх справ України на посаду старшого інспектора з супроводу перших осіб держави. Після призначення в лютому 2005 року Міністром внутрішніх справ України Луценка на службовому автомобілі здійснював його супровід. На той час у Ю. Луценка було два водії: Л. Приступлюк і А. Юхименко. Через деякий час, в лютому 2005 року, за вказівкою свого керівництва був направлений у розпорядження Міністра Луценка для виконання функцій його водія.
 
Уже в ході допиту стороною обвинувачення свідок заявив, що почуває себе погано, йому принесли води і серветок.
 
Свій стан він пояснив тим, що тільки повернувся з похорону.
 
Юрій Луценко заявив клопотання про перенесення допиту свідка в зв'язку з його психологічним станом. «Мені здається очевидним, що він не в змозі давати свідчення через психологічний стан», - сказав екс-міністр.
 
Прокурор Дмитро Лобань, в свою чергу, підтримав дане клопотання: «У мене досить багато питань, тому я теж вважаю, що допит необхідно перенести».
 
Суддя Вовк запитав про самопочуття свідка і можливість продовження допиту.
 
Свідок К. Сидоренко на запитання судді Вовка відповів: «Якщо ви можете перенести, то, будь ласка, перенесіть».
 
Через півгодини після початку судового засідання суддя Вовк оголосив перерву. Наступне засідання відбудеться у понеділок, 14 листопада 2011 року, о 10:00.
 
За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.