Обвинувачення програє суд над Луценко з рахунком 41:0

21.11.2011 – 21 листопада о 9:10 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжила розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що суд продовжує допит свідків з боку обвинувачення і вже були допитані тридцять дев’ять із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
На минулому судовому засіданні суд мав почати допит сорокового свідка у справі.
 
Проте через зайнятість двох із трьох членів судової колегії в нарадчій кімнаті в інших кримінальних справах, засідання суду було перенесено, так і не розпочавшись.
 
9:25 Свідки на місці, судді також
 
Судова колегія у повному складі увійшла до зали засідань.
 
Суддя С.Вовк оголосив про початок допиту сорокового свідка у справі – Володимира Яценка. Свідок В.Яценко у 2005 році був призначений на посаду заступника начальника відділу комплектування Центрального апарату Департаменту кадрового забезпечення МВС України. Відповідно до своїх службових обов'язків, він проводив розрахунок вислуги років на пенсію Л.Приступлюку.
 
Юрій Луценко у ході допиту свідка зачитав йому уривок із «Обвинувального висновку», в якому було вказано: «Оскільки наказом Міністра внутрішніх справ України Луценка Ю.В. від 11.11.2008 № 00115 о/с Приступлюку Л.В. було зараховано до стажу служби в органах внутрішніх справ окремі періоди роботи на вільнонайманих посадах водієм в різних цивільних установах у кількості 22 років 00 місяців 05 днів, то під час складання даного розрахунку було зроблено відповідне посилання на даний наказ і відповідні періоди роботи на вільнонайманих посадах були ним віднесені до вислуги років для призначення пенсії.
 
Без цього наказу Луценка Ю.В. час роботи Приступлюка Л.В. на вільнонайманих посадах до вислуги років для призначення пенсії не був би віднесений.
 
Таке рішення Міністра Луценка Ю.В. про зарахування Приступлюку Л.В. понад 22 років роботи на вільнонайманих посадах до вислуги років викликало у нього обурення, але якимось чином заперечити цьому він не міг, оскільки розумів, що якщо відповідний наказ підписано самим Міністром Луценком Ю.В. і якщо він стане заперечувати проти підписання розрахунку вислуги років, то щодо нього почнуться «репресії» і його через це можуть звільнити з роботи. Тому йому нічого іншого не залишалось зробити, як підписати розрахунок вислуги років».
 
Екс-міністр запитав у свідка Яценка: «Чи обурювалися ви, коли ставили візу під цим наказом?»
 
Свідок відповів, що такого не було, оскільки такі накази він підписував неодноразово, діяв у рамках закону.
 
Свідок також на питання Ю.Луценка повідомив, що він і зараз працює в МВС, перебуваючи на пенсії. Відповідно, він отримує і заробітну плату, і пенсію. «Це законно, порушення закону немає», - повідомив свідок.
 
Свідок Володимир Яценко також заявив, що ніяких незаконних вказівок ні від міністра Луценка, ні від третіх осіб із посиланням на екс-міністра не отримував.
 
10:20 Судді тримають темп
 
Після допиту свідка В.Яценка судді перейшли до допиту чергового свідка – Олени Нещеретної, яка 01.09.2008 була призначена на посаду головного спеціаліста відділу контролю призначення та виплати пенсії управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві.
 
На запитання судді Вовка про те, чи знайомий хтось із підсудних свідкові Нещеретній, вона відповіла: «Ніхто. Луценка по телевізору бачила».
 
Даний факт обурив захисників екс-міністра.
 
Свідок на початку своїх вільних показань підкреслила: «Пенсія Леоніду Приступлюку була призначена вірно, відповідно до законів».
 
Вона також зазначила, що підстав сумніватися в документах, що стосуються екс-водія міністра Л.Приступлюка, не було. На підтвердження своїх слів свідок детально розповіла, які документи необхідні для оформлення нарахування пенсії службовцям МВС, а також порівняла їх з документами підсудного Приступлюка.
 
Олена Нещеретна також пояснила, що підписувала протокол про нарахування пенсії Леоніду Приступлюку.
 
Перевіркою правильності нарахування пенсій, за словами свідка, займався інспектор, а розмір пенсії призначав комп'ютер.
 
На питання адвоката Олексія Баганця свідок О. Нещеретна підкреслила, що пенсія Леоніду Приступлюку була призначена законно.
 
У ході допиту свідок наголосила, що не отримувала від екс-міністра Луценка незаконних вказівок щодо необхідності нарахування пенсії водію Приступлюку. За її словами, все вчинялося відповідно до закону.
 
12:20 Рахунок 41:0 на користь Луценка
 
Після допиту двох свідків суддя Сергій Вовк оголосив перерву у судовому засіданні до середи, 23 листопада 2011 року, до 9:10 ранку.
 
Нагадаємо, що завтра в Україні відзначається День Свободи, 7-ма річниця Помаранчевої революції, одним із польових командирів якої був Юрій Луценко.
 
За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.