Феміда у справі Луценко захиталася – судді стало погано

21.12.2011. О 9:10 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжила розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
 
Нагадаємо, що у суді триває допит свідків і вже були допитані сорок вісім свідків із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
Розгляд справи 19 грудня супроводжувався піснями «Я піду в далекі гори», «Лента за лентою» тощо та скандуванням «Юро, з Днем народження!». Саме так прихильники та друзі Юрія Луценка привітали його із Днем народження, аби він особисто почув усі привітання.
 
У ході судового засідання судді допитали сорок восьмого свідка – Олександра Фокіна, екс-заступника міністра внутрішніх справ, який, згідно з розподілом обов'язків, займався питаннями матеріально-технічного забезпечення МВС України. У ході допиту свідок заявив, що «втручання в роботу житлової комісії МВС є неприпустимим. Тільки комісія вирішує питання про надання житла і це резюме комісії і є підставою для виділення квартири».
 
Також Ю.Луценко заявив клопотання про доповнення кримінальної справи заявами заступника генпрокурора Рената Кузьміна в ЗМІ, а також про окрему постанову на ім'я Генерального прокурора про те, щоб він вжив заходів щодо свого зама. Проте суд після наради на місці ухвалив: залишити дане клопотання без задоволення та виніс окрему ухвалу – дане клопотання направити до Генеральної прокуратури України за належністю.
 
Адвокат Олексій Баганець заявив клопотання про те, щоб суддя С.Вовк називав імена свідків, яких планується допитувати заздалегідь, після попереднього судового засідання. Однак суд і це клопотання не задовольнив.
 
***
 
Судове засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка розпочнеться із запізненням на 30 хв. Про це учасникам процесу повідомив суддя Сергій Вовк.
 
«Одна з суддів знаходиться в дорадчій кімнаті, як тільки вона звільниться - ми відразу почнемо», - пояснив суддя Вовк.
 
Варто нагадати, що засідання мало початися о 9:10
 
Суд почав допит 48 свідка у справі Луценка
 
Печерський районний суд розпочав допит 48 свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - заступника начальника Адміністративно-господарського управління МВС Валерія Павленко.
 
Свідок повідомив, що в 2005 році обіймав посаду заступника начальника господарського департаменту МВС.
 
«Я не мав жодного стосунку до підготовки матеріалів (по виділенню житла водієві Юрія Луценка Леоніду Приступлюку), так як це не входило в мої обов'язки», - підкреслив пан Павленко.
 
Він також поінформував, що не мав жодного стосунку до Центральної житлової комісії МВС, яка розглядала питання виділення квартири водієві Приступлюку.
 
Судді Царевич стало погано на засіданні у справі Луценка
 
Судді Печерського суду Оксані Царевич стало погано на засіданні у справі екс-міністра МВС Юрія Луценка.
 
У зв'язку з цим Печерський районний суд оголосив технічну перерву на 1 хвилину.
 
Нагадаємо, зараз триває допит 48 свідка у справі пана Луценка Валерія Павленко.
Луценко запропонував прокурору «опустити руки під стіл»
У ході судового засідання в Печерському суді екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обурився, що його питання до свідка перебиває прокурор Дмитро Лобань.
«Лобань, може опустіть руки під стіл, може так вам буде легше переживати збудження», - звернувся пан Луценко до прокурора. Після цього прокурор Віктор Клименко звернувся до судді Сергію Вовку, щоб він обмежив можливість підсудного звертатися до учасників процесу і ображати звинувачення.
Суддя задовольнив прохання пана Клименко.
48 свідкові обвинувачення нічого не відомо у справі Луценка
Печерський районний суд закінчив допит 48 свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - заступника начальника Адміністративно-господарського управління МВС Валерія Павленко.
«На той час я пропрацював пів року і до виділення житла (ред. водієві Юрія Луценка - Леоніду Приступлюку) я не маю ніякого відношення. Мені не відомі жодні факти щодо цього », - підкреслив пан Павленко.
Крім того, свідок зазначив, що не може ні підтвердити, ні спростувати акт ревізії, згідно з яким гроші МВС використовувалися неправильно, на святкування Дня міліції.
"Я не фінансист і не експерт, тому не можу судити», - повідомив він.
Хоча, за словами адвоката Ігоря Фоміна, в обвинувальному вироку сказано, що свідок підтвердив підсумки акта ревізії.
При цьому свідок заявив, що фуршету, а також феєрверку під час святкування Дня міліції не було.
Під час допиту Валерія Павленко підсудний поставив свої традиційний питання про те, чи отримував свідок будь-які незаконні вказівки від Юрія Луценка або третіх осіб. На що свідок відповів: «Ні. Не отримував ».
Свідок також повідомив, що отримав повістку до суду поштою. Він також зазначив: «На тих допитах, на яких я був, на мене не тиснули». Валерій Павленко також заявив, що його допитували тричі.
Суд почав допит 50-го свідка у справі Луценка
Печерський районний суд розпочав допит 50-го свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка пенсіонера Миколи Чумака, передає кореспондент НБН.
Свідок пояснив, що в 2005 році працював завідувачем сектора квартирного обліку господарського департаменту МВС.
Під час вільних показань пан Чумак повідомив, що коли побачив наказ про призначення водія Юрія Луценка Леоніда Приступлюка на посаду старшого оперуповноваженого з подальшим виділенням йому житла, то не відразу його зрозумів.
Суд у справі Луценка оголосив перерву через стан підсудного
Печерський районний суд оголосив 10-хвилинну технічну перерву у зв'язку з погіршенням стану здоров'я екс-міністра МВС Юрія Луценка, передає кореспондент НБН.
У ході судового засідання адвокат підсудного Ігор Фомін попросив суддю Сергія Вовка оголосити технічну перерву на 10 хвилин у зв'язку зі станом Луценко.
Суд продовжив допит свідка у справі Луценка
 
Печерський районний суд продовжив допит 50 свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка пенсіонера Миколи Чумака.
Г-н Чумак повідомив, що вів справи працівників МВС, які стояли в черзі на житло. Крім того, за його словами, він виконував обов'язки секретаря на засіданнях Центральної житлової комісії (ЦЖК) МВС.
При цьому Микола Чумак сказав, що не пам'ятає деталей засідання ЦЖК щодо водія Юрія Луценка Леоніда Приступлюка.
Незаконних вказівок від Луценка я не отримував – свідок
 
Печерський районний суд закінчив допит 50 свідків у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка пенсіонера Миколи Чумака.
«У резерві у нас було 3 квартири: 1-кімнатна 2-х і 3-х кімнатні. Тобто вибору там не було», - повідомив свідок.
Г-н Чумак також зазначив, що подальша доля виділення квартири водієві міністра після засідання Центральної житлової комісії не відомо, так як він пішов у відпустку.
На питання адвоката Юрія Луценка Олексія Баганця про те чи було рішення комісії добровільним або ж на них хтось тиснув, свідок відповів: «Було добровільним». При цьому, Микола Чумак звернув увагу на те, що рішення виділити квартиру Леоніду Приступлюку прийняла Районна адміністрація.
Г-н Чумак також зазначив, що йому нічого не відомо про факт тиску на працівників МВС Юрієм Луценко.
Свідок, в ході допиту Юрієм Луценко, підкреслив, що ніяких незаконних вказівок від міністра не отримував, в тому числі і щодо пана Приступлюка. «Ні, я не отримував ніяких незаконних вказівок (ред. від Юрія Луценка)", - сказав він.
***
Суд у справі екс-міністра МВС Юрія Луценка оголосив перерву до 11 ранку 27 грудня.
 
За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

  +0 #1 Ну ну 21 дек. 2011 г., 12:38:44
"Судді Печерського суду Оксані Царевич стало погано на засіданні" , - ще одна, якій портнов обіцяв місце в апеляційному суді, якщо Луценка посадить ? А тут справа валиться...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.