Суд над Луценко не зміг допитати «зіркових» свідків

12.01.2012. О 09:10 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжила розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Нагадаємо, що у суді триває допит свідків і вже були допитані п’ятдесят п’ять із 148 свідків у справі з боку звинувачення.
 
Розгляд справи 11 січня 2012 року завершився допитом трьох свідків у справі.
 
Свідок Віктор Котик, який в 2005 році працював на посаді начальника відділу обліку та розподілу житлової площі Печерської районної державної адміністрації м. Києва, повідомив, що процес надання житла водію Л.Приступлюку відбувався у рамках чинного законодавства. Право власності на житло за ордером, який отримав Л.Приступлюк, не настає. Свідок також заявив, що не знає нікого із присутніх у залі особисто, а Луценка знає «як публічну особу, політичного діяча».
 
Свідок Тетяна Суботенко, яка в 2005 році працювала на посаді заступника начальника квартирного відділу Печерської районної державної адміністрації в м. Києві, Луценка бачила по телевізору, а його екс-водія Леоніда Приступлюка знає по документах. За словами свідка, рішення про надання житла Л.Приступлюку було затверджено 9-ма членами громадської комісії одноголосно, всі документи були оформлені згідно із чинним законодавством, претензій у членів комісії не було. Т. Суботенко заявила, що підсудний Ю. Луценко ні на неї, ні на членів громадянської житлової комісії не тиснув. «З телевізора він же не міг до мене звернутися! На мене ніхто не тиснув», - сказала вона.
 
Свідок Олексій Костенко, який з січня 2005 року по травень 2005 року працював на посаді заступника начальника Департаменту розвідувально-пошукової діяльності МВС України, начальника управління кадрового забезпечення, а нині обіймає посаду начальника Управління МВС України на Львівській залізниці, заплутався у власних свідченнях.
 
Свідок заявив, що його думка про виділення житла Приступлюку – його особисте переконання. А в ході досудового слідства йому підказував слідчий, «а я підписав, і у мене тоді не було окулярів».
 
Свідок також не зміг назвати жодну з дат свого призначення чи звільнення із міліції, не назвав інші прізвища водіїв чи охоронців екс-міністра, натомість чітко назвав дату прийому на роботу Л.Приступлюка та інші факти щодо кримінальної справи. На думку Луценка і захисту, це свідчить, що перед допитом свідка «проконсультували».
 
Свідок Костенко пояснив це тим, що має вдома блокнот із записами усіх прізвищ і дат, що стосуються роботи. Однак екс-міністр Луценко заявив, що особовий склад співробітників департаменту оперативної служби - це секретна інформація. Відповідно – свідок зберігає вдома у блокноті секретну незареєстровану інформацію, тим самим вчиняючи злочин.
 
На традиційне питання Луценка, чи чинив хтось тиск на свідка та надавав незаконні накази Луценко чи треті особи від його імені – О.Костенко заявив, що ніхто незаконних наказів йому не давав.
 
9:11 У суді – великі «зірки»
 
Серед свідків, запрошених на сьогоднішнє судове засідання – генерали міліції Володимир Євдокимов та Петро Коляда. Обидва були заступниками екс-міністра МВС Юрія Луценка.
 
На початку судового засідання стало відомо про відсутність Олександра Терещука - адвоката підсудного Олега Павлєнова, який зайнятий в іншому процесі.
 
Сам підсудний заявив суду з цього приводу: «Я у коридорі бачив свідка Петра Васильовича Коляду. Я так розумію, що буде розглядатися наш епізод. Тому я наполягаю на тому, щоб без адвоката не розглядати. Я живу на одну зарплатню і не можу платити йому за кожне судове засідання, де не розглядається наш епізод. А суд наперед нам не повідомляє, хто із свідків викликатиметься».
 
Після такої заяви суд прийняв рішення видалитися в нарадчу кімнату для розгляду даного клопотання.
 
10:00 Дослухалися до підсудного
 
Після наради суддя Вовк оголосив рішення про перенесення судового засідання у зв’язку із відсутністю адвоката одного із підсудних.
 
Також суд ухвалив рішення повідомити Кваліфікаційну комісію адвокатів про те, що адвокат підсудного Павлєнова Олександр Терещук не з'явився на сьогоднішній розгляд справи.
 
Наступне судове засідання відбудеться у п'ятницю, 13 січня 2012 року, о 9:05 ранку.
 
За матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.